www.elllobregat.com
    30 de abril de 2017

Opinió > Vidal Aragonés

Pablo Enrique Heerdt Aznar era, fins fa ben poc, assessor del grup municipal de Ciudadanos a Cornellà (cobrava 35.000 euros anuals pagats per tots els cornellanencs i cornellanenques) i coordinador de l’agrupació local del partit.
Durant aquest mes de març, s’aprovaran finalment els pressupostos de la Generalitat, durament batallats durant mesos pel govern neoliberal de Junts pel Sí.
Al passat mes de gener, el grup municipal de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà presentàvem una moció de rebuig als processos especulatius al Baix Llobregat.
El govern espanyol del PP i el govern de la Generalitat liderat per CDC (ara PDC), com a mers executors dels dictats neoliberals de la Troika, s’entenen molt bé quan es tracta de drets socials, drets fonamentals i model econòmic.
El passat 11 de juny, centenars de persones recorrien els carrers de l’Hospitalet convocades per la plataforma No Més Blocs, en contra del Pla Director Urbanístic Gran Via-Llobregat.
Les properes setmanes es desenvoluparà un debat sobre allò que no són únicament comptes sinó model de país i les polítiques que determinen el grau de benestar o patiment de 7 milions i mig de persones.
Per les festes de Cornellà, que enguany tindran lloc el darrer cap de setmana de maig, hem engegat una campanya per plantar cara al masclisme, el racisme, l’homofòbia i la transfòbia.
En aquest moment que s’escriuen aquestes línies, gràcies als vots dels PSC i CDC, es pot estar aprovant a la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona el Pla Director Urbanístic (PDU) d’activitat econòmica del Delta del Llobregat.
Aquest 2016 ha estat l’any marcat per la pobresa energètica, en què les elèctriques han prioritzat el benefici a la vida; per la repressió, en què els Mossos han entregat a l’Audiència Nacional persones que no havien fet res més que exercir la llibertat d’expressió; i per un PSOE que ha preferit entregar-se a Rajoy a formar un govern progressista.
Estem davant d’una situació d’autèntica emergència social. Fa uns dies coneixíem la notícia de la Rosa, una dona de 81 anys que va morir a Reus a causa d’un incendi provocat per una espelma.
El passat 26 de setembre se signava l’Acord Social entre algunes entitats i partits cornellanencs, diuen, com a eina «per sortir de la crisi». Malgrat això, en cap cas es tracta d’un text de consens i ha estat elaborat sense participació: no hi ha hagut cap tipus de reunió o espai de debat amb les entitats, els partits o la ciutadania i tot plegat es redueix a un text base elaborat pel govern del PSC i una ronda d’aportacions via correu electrònic.
El mes passat ho avançava El Llobregat i aquest hi aprofundia el digital Crític: dos informes de la Sindicatura de Comptes, un del 2010 i un de fa poques setmanes, posen de manifest sobrecostos, adjudicacions a dit i indicis de “responsabilitat comptable” pel pagament de quantitats “no justificades en l’execució de les obres i el seu finançament”.
Quan ens presentàvem fa poc més d’un any com a candidatura, ho fèiem amb el que vam anomenar «punts de ruptura» i que suposa el nostre ADN.
Aquests darrers dies estem assistint a la massiva arribada de refugiats a les fronteres europees. Milers de persones que s’amunteguen en ports, estacions, trens i carreteres fugint de la guerra als seus països i buscant un lloc segur on veure garantits pa, sostre i dignitat.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Agencia Publicitaria Llobregat, S.L. :: Raurich, 62 :: 08830 Sant Boi de Llobregat
Contacto
0,421875