https://www.elllobregat.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha jueves, 01 de diciembre de 2016

Jueves 01 de diciembre de 2016
Opinió

Cada día es más difícil subir la persiana. Esta frase es cada vez más común entre los pequeños comerciantes de barrio que hacen un esfuerzo titánico para salir adelante.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Opinió

Por Joan Tardà i Coma
Diumenge 27 de novembre, al Camp de la Bóta, Pere Fortuny, fill de l’alcalde republicà de Mollet afusellat després de la guerra, afirmà que poc perdó i poc oblit pot haver-hi si l’Estat no ha estat capaç d’anul·lar les sentències dels tribunals franquistes que dugueren tants milers de demòcrates davant d’un escamot.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Sant Boi

En Europa, cada año, miles de hombres y mujeres sufren un colapso y mueren por un ataque al corazón. A menudo, su muerte se podría haber evitado si se hubiesen practicado inmediatamente las maniobras de Reanimación Cardiopulmonar (RCP), constituidas por dos acciones principales: la compresión del tórax (para hacer que la sangre fluya) y la respiración de soporte (para introducir oxígeno en los pulmones).

Jueves 01 de diciembre de 2016
Cornellà

Amanece una mañana de 1974. Los trabajadores entran a las fábricas ubicadas en el barrio Almeda de Cornellà, donde están las empresas de Pirelli, Laforsa, Fama, Clausor, Siemenes, Elsa y Plásmica.

Jueves 01 de diciembre de 2016
El Llobregat

El PSC de l’Hospitalet confunde permanentemente los servicios públicos municipales con un negocio. Es el vicio que han adquirido tras 40 años gobernando, que han acabado confundiendo la administración pública con su finca.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Baix Llobregat

Tres a taula - Restaurant Can Rafel, de Cervelló
Éramos —somos— tres. Los tres, pese a las apariencias, amigos desde hace décadas —como el tiempo es un suspiro diría que siglos— y no hemos aletargado nuestra amistad pese a que el contacto tridimensional haya sufrido interruptus involuntarios.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Opinió

Amb el fred arriba el nadal, les espectatives d’un any nou, els retrobaments amb la familia, i la Fira Avícola del Prat.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Cultura

¿Quién no ha querido dar un giro a su vida alguna vez? La periodista Ana Basanta narra en su nuevo libro «Decididos» diez historias reales de personas que dieron un cambio de timón en sus vidas, desmarcándose de las opciones mayoritarias en nuestra sociedad.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Cultura

Un grup de veïns de Torrelles de Llobregat van constituir, el passat 30 d’octubre, l’Associació d’Estudis Torrellencs (AdET). La reunió fundacional, que es va celebrar al local de Ca la Cinta, estava precedida d’una trobada feta el mes de juliol, on es van aplegar una trentena de persones per fer la presentació dels objectius de l’associació i intercanviar punts de vista sobre l’interès de la mateixa.

Jueves 01 de diciembre de 2016
L’Hospitalet

Amb la voluntat de reconèixer i compartir la cultura de la ciutat i de l’àrea metropolitana, l’entitat Òmnium Cultural -amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la ciutat- ha escollit L’Hospitalet per celebrar la tradicional Nit de Santa Llúcia – Festa de les Lletres Catalanes.

Jueves 01 de diciembre de 2016
L’Hospitalet

La cadena de perfumerías y cosmética Equivalenza, con sede central en l’Hospitalet de Llobregat, acaba de abrir su segundo establecimiento propio en Andalucía, esta vez en el centro comercial Nevada de Granada.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Life Style

El fred ja és aquí i amb ell una nova temporada d’esquí; combinació perfecte d’esport i naturalesa. Les estacions que gestiona el Grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a través d’una de les seves potes, Turisme i Muntanya, ja han obert les seves ‘portes’ o -millor dit- han encès les seves màquines i els seus telecadires per conquerir novament els cims catalans.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Esports

Ens acostem a les festes nadalenques, les més emblemàtiques per populars i familiars de tot el calendari, i amb aquests dies de celebracions diverses també arriben les vacances escolars, que tota la canalla ja espera amb fruïció.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Esports

El Departament de Biomecànica del CAR de Sant Cugat ha registrat durant el darrer mes una activitat frenètica, sent l’escenari de diverses activitats de formació i divulgació tecnològica, amb la qual cosa ha mostrat que és un referent en la biomecànica esportiva tant a nivell estatal com internacional.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Esports

El Departament de Biomecànica del CAR de Sant Cugat ha registraat durant el darrer mes una activitat frenètica, sent l’escenari de diverses activitats de formació i divulgació tecnològica, amb la qual cosa ha mostrat que és un referent en la biomecànica esportiva tant a nivell estatal com internacional.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Esports

El Consell de l’Esport Universitari de Catalunya (CEUC) es va reunir fa pocs dies al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, per constatar el bon ritme d’execució del Pla Estratègic d’Esport Universitari de Catalunya (PEUC) 2013-2020 i presentar les activitats previstes per al present curs.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Valero & Vila

En menos de una década, el cielo se llenará de drones, las calles de vehículos autónomos y las empresas de robots… Y mientras tanto, los seres humanos vamos para atrás. El nivel de bienestar material que el avance de la tecnología nos proporciona es inversamente proporcional a nuestra evolución como personas, en especial en las actitudes respecto al prójimo.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Opinió

El proper 15 de desembre farà 24 anys de l’assassinat del jove Pedro Álvarez que va caure abatut per un tret al cap en presència de la seva parella a l’Hospitalet. Ell, veí de la Verneda, s’acabava d’acomiadar de la noia que, en aquell instant, va estar a punt de ser atropellada per un cotxe que circulava a tota velocitat.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Opinió

El debate sobre el futuro del sistema de las pensiones públicas no ha ofrecido en los últimos años nuevas propuestas para garantizar uno de los pilares fundamentales del estado de bienestar.

Jueves 01 de diciembre de 2016
Opinió

Llega diciembre y, por tanto, es momento de hacer balance y poner el broche a este año 2016. Un año marcado, en materia de política nacional, por la pseudoanarquía vivida en el Estado. España ha vivido en funciones 315 días lo que hace de este 2016 un año en transición y perdido. También en el Baix Llobregat, que mantiene los grandes retos que tenía en diciembre de 2015, sobre todo, en materia de infraestructuras y movilidad.