https://www.elllobregat.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha jueves, 02 de marzo de 2017

Jueves 02 de marzo de 2017
Educació

Les famílies amb fills o filles que estiguin estudiant batxillerat i tinguin pensat accedir després a la universitat, tenen cada any una cita ineludible al Saló de l’Ensenyament. Més 80.000 visitants passen anualment per aquest certamen per informar-se sobre els estudis de formació superior i tot allò que té a veure amb l’accés a la universitat.

Jueves 02 de marzo de 2017
Educació

Catalunya compta amb un sistema propi de beques i ajuts als estudis universitaris i a la recerca que es gestiona a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement (agaur.gencat.cat).

Jueves 02 de marzo de 2017
L’Hospitalet

El 51% d’alumnes espanyols surten del sistema educatiu amb una formació que no els condueix a l’ocupació, en contrast amb el 26% de mitjana europea. Aquesta ha estat una de les moltes dades que ha donat Francisco Belil, president de la Fundació Princesa de Girona i Vicepresident de la Fundació Bertelsmann, entitat que promou la Formació Profesional (FP) Dual al nostre país, durant la seva intervenció al Fòrum Empresarial del Llobregat, que presideix Manuel Rosillo.

Jueves 02 de marzo de 2017
Educació

No es fácil escoger la escuela para nuestros hijos; pero lo que está claro es que la información es poder y, por tanto, acceder a ir a las jornadas de puertas abieras de los centros o conocer su proyecto educativo es, de entrada, una buena elección.

Jueves 02 de marzo de 2017
Esplugues

Con su mochila de Mickey Mouse, Carmen Mora, voluntaria del Hospital San Joan de Déu, espera en el vestíbulo principal para contarnos la increíble historia sobre las Pulseras Candelas, que ha logrado recaudar en tres años 1.000.000 de euros para la investigación del cáncer infantil.

Jueves 02 de marzo de 2017
L’Hospitalet

Celestino Corbacho Chaves nació en Valverde de Leganés (Badajoz) en 1949, pero de muy joven vino a Barcelona con sus hermanos. Pronto se mudó a L’Hospitalet, la ciudad de la que acabó siendo alcalde entre 1994 y 2008 por el PSC, después del escándalo político que acabó con su predecesor, Juan Ignacio Pujana.

Jueves 02 de marzo de 2017
Opinió

Por Carolina Torres - Portavoz del grupo municipal de C's de Viladecans
Participar de forma activa por Viladecans no solo es votar una vez cuatro años. Para Ciutadans (Cs), la participación es algo más: Es fomentar que los vecinos adquieran protagonismo en la construcción de nuestra ciudad y en la toma de decisiones.

Jueves 02 de marzo de 2017
Opinió

Por Pablo Heerdt - Coordinador de la Agrupación de C's Cornellà y asesor del grupo municipal
El gobierno del PSC de Antonio Balmón nos engaña. Sus eslóganes “Govern obert” y “A prop teu” enmascaran la realidad de una ciudad en la que la participación ciudadana es de las más restrictivas del Baix Llobregat, ¡incluso entre los propios gobiernos socialistas!

Jueves 02 de marzo de 2017
Infraestructures

El president de l’associació empresarial Ferrmed, Joan Amorós, ha demanat una reunió urgent amb el nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i el coordinador del Corredor Mediterrani, l’enginyer català Juan Barios Baquero, perquè en el termini de sis mesos tinguin enllestit “un veritable pla d’actuació”.

Jueves 02 de marzo de 2017
Infraestructures

El president de Ferrmed, Joan Amorós, ha enumerat a la seva intervenció a la taula de debat de Martorell, els diferents colls d’ampolla que el projecte del Corredor del Mediterrani pateix al seu pas per la nostra comarca.

Jueves 02 de marzo de 2017
Opinió

Apuntes desde el subsuelo
El primer deber de este humilde articulista antes de empezar esta crónica es el de hacer pública confesión de dos de sus muchos pecados y que hacen referencia, ambos, al tema sobre el que vamos a tratar.

Jueves 02 de marzo de 2017
Sant Boi

La preocupació per la nostra alimentació no és una moda passatgera; tot el contrari. De la mateixa manera, la ciutadania prefereix, cada cop més, els productes ecològics que, entre altres avantatges, juguen un paper molt important en la prevenció de malalties com les cardiovasculars, les neurodegeneratives o el càncer, tal i com queda de manifest en un recent informe del Parlament Europeu.

Jueves 02 de marzo de 2017
Economia

El pr Poco a poco; despacio, tal y como reclama el movimiento ‘Slow Food’, la Asociación de Gastronomía y Turismo del Baix Llobregat ha conseguido plantear el debate sobre la calidad o no del actual modelo agrícola y, algo aún más complicado, hacer que la ciudadanía se preocupe por la comida que se lleva a la boca.

Jueves 02 de marzo de 2017
Opinió

Tot tornant de la mani del passat 18 de febrer, on molts de nosaltres vam estar un parell d’hores per recórrer uns 100 metres, i un cop els organitzadors es van trobar amb el president per reforçar la idea que “Catalunya vol acollir però Espanya no ens deixa”, li pregunto a algú que en sap: què ens falta? Què està fallant?

Jueves 02 de marzo de 2017
Opinió

Durant aquest mes de març, s’aprovaran finalment els pressupostos de la Generalitat, durament batallats durant mesos pel govern neoliberal de Junts pel Sí.

Jueves 02 de marzo de 2017
Economia

Un dels transports públics fonamentals del Baix Llobregat, que vertebra en vertical el territori i el connecta amb un dels nexes principals de Barcelona, Plaça Espanya, és la coneguda línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Jueves 02 de marzo de 2017
Cultura

Enamorada del barrio de Gracia de Barcelona, Rosa García se inspira en él para escribir la novela llamada ‘Verdi, 36’. La protagonista de la historia, Marta, es una joven y novata policía que se ve inmersa en la investigación de un asesinato, en el que al parecer uno de sus nuevos vecinos está implicado.

Jueves 02 de marzo de 2017
Salut

La Secretaria General de l’Esport (SGE) intensifica les reunions amb les entitats i institucions del país en el marc del procés participatiu que ha iniciat per bastir un nou model de governança de l’esport català.

Jueves 02 de marzo de 2017
Opinió

La política es como el colesterol, que hay bueno y malo. Una buena política la hace una buena sociedad, cuando es exigente consigo misma, responsable. Por el contrario, donde no existe el ejercicio de la ciudadanía, la sociedad, en el mejor de los casos, se dispersa y, en el peor, se corrompe.

Jueves 02 de marzo de 2017
Opinió

La notícia, recent, sobre la integració tarifària en matèria de transport que es va anunciar a mitjans febrer, segons la qual s’igualen les tarifes dels 18 municipis de la Zona 2 amb els 18 de la Zona 1, torna a posar sobre la taula l’arbitrària distribució municipal a l’entorn de l’àrea metropolitana de Barcelona i, per tant, l’oportunitat de repensar novament la divisió territorial i administrativa del país.