https://www.elllobregat.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha viernes, 01 de diciembre de 2017

Viernes 01 de diciembre de 2017
L’Hospitalet

Junts pel Sí va ser la força més votada al Baix Llobregat l’any 2015; però el 63,14% dels vots va anar a forces no independentistes | La participació a les darreres eleccions va ser de rècord al territori amb un 77,71% del total del cens, que va ser de 589.442 persones

Viernes 01 de diciembre de 2017
Política

El juzgado de primera instancia e instrucción nº3 de Esplugues ha admitido a trámite la querella del todavía concejal demócrata Albert Comellas contra siete miembros de la cúpula del partido local, entre ellos, su presidente,

Viernes 01 de diciembre de 2017
Sant Feliu

“El soterrament de les vies de Renfe pel centre de la ciutat segueix sent un tema pendent. És un llegat que passa d’alcalde en alcalde” | “Maragall era el líder que apareixia amb una idea o una intuïció capaç de motivar-nos a tots. Montilla és molt treballador, molt més metòdic, de poc parlar”

Viernes 01 de diciembre de 2017
Societat

La entidad estatal ‘Violeta’ suma seis delegaciones en el territorio de las más de una docena que tiene en Cataluña. Sant Boi ha sido la última ciudad en habilitar un punto de visibilidad desde que naciera la asociación, hace dos años, en Sant Feliu

Viernes 01 de diciembre de 2017
Opinió

Hubo un tiempo, ya lejano, en el que el PSC era un referente para el votante progresista en Cataluña y eso se reflejaba en sus resultados en el Baix Llobregat y toda el Área Metropolitana de Barcelona, motivo por el cual toda esta zona era conocida como el cinturón rojo.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Opinió

La Fundació Rubricatus ha estat font de notícies durant aquests últims mesos per haver tirat endavant projectes de marcat caràcter integrador, cosa que ens ha fet sentir, a molts pratencs i pratenques, un profund orgull local.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Opinió

El despreniment d’una part de la cornisa de la torreta de l’Harmonia, edifici del Segle XVI i actualment, part del Museu de la ciutat, mostra un cop més, el menyspreament que aquest i els anteriors equips de Govern del PSC, han mantingut envers el nostre patrimoni durant quaranta llargs anys.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Societat

L’AMB apropa la importància de reduir la generació de residus durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que s’ha celebrat entre el 18 i el 25 de Novembre. La deixalleria s’està transformant en un lloc on es pot allargar l a vida dels objectes, no només per llençar-los quan no ens serveixen

Viernes 01 de diciembre de 2017
Salut

Para salir a caminar, hacer deporte o, en definitiva, tener un estilo de vida saludable no es necesario irse a los ejes verdes habituales como la ribera del río Llobregat o las faldas de Collserola.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Life Style

La segunda ciudad de Cataluña reedita, del 21 de diciembre al 7 de enero, el bautizado como ‘Kaliu Park’
Cuando Barcelona renunció, en 2015, a la pista de hielo de Plaza Catalunya, el récord de visitantes estaba en 95.000 personas.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Opinió

Por Antoni Garcia i Acero
Els diaris, els noticiaris, les tertúlies en van plens. En les últimes setmanes no parem de rebre informació sobre casos de violències masclistes en el nostre entorn pròxim i també més enllà de les nostres fronteres.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Life Style

‘Desconnecta’t’. Amb aquest lema, el Grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha presentat la nova temporada d’hivern a les seves cinc estacions de muntanya: la metropolitana per antonomàsia, La Molina; Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Life Style

Menció a part per a La Molina que, enguany, està de celebració. L’estació de referència per l’àmbit metropolità fa 75 anys des de la seva creació l’any 1943, unes noces de brillants en el seu particular matrimoni amb els cims catalans que portaran dues importants competicions internacionals al llarg de la temporada: la Copa del Món d’Snowboard Cross (3 de març) i la Copa d’Europa d’Esquí Alpí (8 i 9 de març).

Viernes 01 de diciembre de 2017
Opinió

Dentro de pocos días comenzaremos a respirar el ambiente pre-navideño. Calles iluminadas, escaparates decorados, muchos “papás Noel”, grandes listas de compras, grandes campañas comerciales, el “gordo de Navidad”, tómbolas televisivas para los pobres, grandes deseos de paz y amor…

Viernes 01 de diciembre de 2017
Cultura

El esperado regreso –trece años después- de Operación Triunfo a su cadena madre, RTVE, llega con el Baix Llobregat fuertemente representado y, además, con importantes posibilidades de aportar el ganador de la presente edición.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Cultura

Diàlegs Filosòfics al Baix
Després de la nostra passejada filosòfica a Portbou, que ens va servir com a introducció a la figura de Walter Benjamin, hem iniciat el 15 de novembre, a Can Massallera de Sant Boi, el nostre cicle sobre Filosofia i Ètica.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Esports

La 33a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris tenen la seu enguany a Cornellà. La competició d’esports d’equip es fa íntegrament en aquesta localitat, nomenada Vila Esportiva Universitària 2018, gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Cornellà i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) com a coordinadora de l’Esport Català Universitari, comissió designada pel Consell Esport Universitari de Catalunya (CEUC).

Viernes 01 de diciembre de 2017
Esports

El Consell Esportiu del Baix Llobregat va celebrar al Citilab de Cornellà de Llobregat el “I Congrés Juga Verd Play. Els valors també compten”, que va reunir més de 270 persones i que va suposar una gran oportunitat per aplegar tots els agents que formen part de l’esport en edat escolar: famílies, professors, mestres, regidors d’esports, tècnics municipals d’esport, entrenadors, monitors, psicòlegs, esportistes i tutors de joc.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Opinió

L’Hospitalet y Cornellà son las principales ciudades del territorio Llobregat. La primera es la segunda ciudad de Cataluña en número de habitantes y la segunda, la primera ciudad de la comarca del Baix Llobregat. Hasta la reelección de Pedro Sánchez por la militancia socialista como secretario general, la proyección política la acaparaba Antonio Balmón, alcalde de Cornellà y partidario de Susana Díaz. Ahora es Núria Marín la protagonista por su papel central en algunos momentos decisivos de la política catalana y nacional y por ser la mano derecha de Miquel Iceta, hasta el punto de aparecer como su pareja política en el programa televisivo de Bertín Osborne.

Viernes 01 de diciembre de 2017
Opinió

És curiós com alguns mesos semblen especialment dissenyats per reflexionar sobre qüestions essencials que ens afecten. El dia 26 era el Dia Internacional de les persones sense llar, efemèride que se celebra —és una manera de parlar— des de fa 25 anys. El dia 19, el Papa de Roma va proclamar per primera vegada la Jornada Mundial dels Pobres i el dia 17, la Comissió Europea va aprovar una fórmula per mesurar el nivell de benestar social entre els països de la OCDE. Una mica abans es feia pública la Memòria de Càritas de la diòcesi baixllobregatina de Sant Feliu.