5 de junio de 2020, 10:43:11
Esplugues


Territori i Sostenibilitat envia a Foment el projecte d’un carril Bus de set quilòmetres que unirà Sant Feliu de Llobregat amb la Diagonal

Por Redacción

El nou carril Bus direcció Barcelona tindria un cost de 12,5 milions d'euros, però presenta, segons la conselleria, una "elevadíssima" rendibilitat econòmico-social


El Ministeri de Foment ja té sobre la taula el projecte constructiu d’un nou carril Bus d’accés a Barcelona, en aquest cas, per la carretera B-23. La conselleria de Territori i Sostenibilitat, a través de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, ha redactat durant el segon semestre de 2014 i fins a aquesta tardor aquest nou projecte viari que pretén unir la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, amb la Diagonal de Barcelona amb un carril Bus de set quilòmetres amb l’objectiu de descongestionar aquest ramal i millorar tant la mobilitat del transport públic com la de vehicles comercials i privats.

En concret, l’actuació desenvolupa una proposta de la DGIMT que ja es va donar al 2011 i que consisteix en un carril Bus a la mitjana de l’autopista que comença a l’entroncament de l’A-2, al terme municipal de Sant Feliu, fins a la B-23, via que s’acaba convertint en la Diagonal de Barcelona. En aquest sentit, segons assegura la conselleria, la configuració actual de carrils i les seves dimensions no quedarà afectada si no que s’aprofitarà els sobreamples existents per afegir aquest nou carril habilitat per transport públic. Només caldrà recrèixer els ponts existents sobre els quals discorre la B-23.

Cal matisar que el carril Bus només serà en direcció Barcelona, per on passen diàriament prop de 500 expedicions que es veuran beneficiades per aquesta nova proposta. En tota, fins a quatre milions de passatgers, segons els càlculs de la DGIMT. A més, el temps de viatge estalviat en hora punta, passaria a ser d’uns 15 minuts en aquest tram. Per tot, la conselleria considera que té una “elevadíssima” rendibilitat econòmico-social que es reflecteix amb una Taxa Interna de Retorn (TIR: rendiments futurs esperats en relació a una inversió) del 25%.

Pel que fa la inversió, la conselleria fixa el cost de licitació en 12,5 milions d’euros, amb l’IVA inclòs, amb un calendari d’obres estructures en 21 mesos.

El Llobregat.  Todos los derechos reservados.  ®2020   |  www.elllobregat.com