25 de enero de 2020, 2:31:41
Societat


El riu Llobregat, escollit per repoblar les anguiles

Por Redacción

S’alliberen 25.000 exemplars al tram baix del riu per ser un bon hàbitat per a l’espècie, que ja compta amb una població estable


La qualitat del riu Llobregat sempre ha estat en entredit i, molt probablement, amb tota la raó. Ara bé, dit això, el panorama actual tampoc és, ni de lluny, comparable al de dècades enrere. De fet, just a l’agost farà dos anys que es van veure diversos exemplars de llúdrigues al tram baix del Llobregat després de mig segle d’espera. No és un episodi anecdòtic donat que la presència d’aquesta espècie és sinònim de la bona qualitat de l’aigua. Ara, en el marc dels Plans de gestió de l’anguila europea, s’ha escollit el nostre riu per alliberar fins a 25.000 exemplars d’anguiles.

L’objectiu és aconseguir la repoblació d’aquesta espècie i, per tant, garantir la seva recuperació. En aquest sentit, es considera que el tram baix presenta un bon hàbitat i una presència estable d’aquesta població. És El Llobregat, doncs, un riu idoni perquè lesa anguiles arribin a l’estat adult i puguin migrar.

L’alliberament dels exemplars, que tenen un pes comprès entre 1 i 3 grams, es realitzaran al terme municipal de Castellbisbal i comptarà amb la presència del director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela. D’altra banda, es realitzaran alliberaments semblants al riu Ter, també amb 25.000 exemplars, i al riu Ebre, on es deixaran anar fins a 106.000 petites anguiles.

El Llobregat.  Todos los derechos reservados.  ®2020   |  www.elllobregat.com