13 de julio de 2020, 0:55:18
Torrelles de Llobregat


Veïns de Torrelles es mobilitzen per netejar la riera

Por Redacción

Un grup de voluntaris ha convocat a la ciutadania al restaurant de Can Güell el diumenge 27 a les 8:30 hores


La lluita contra l’incivisme es pot fer des de diferents fronts. Intentar conscienciar o aplicar mecanismes de sanció són les més habituals. A Torrelles de Llobregat mateix, fa mesos, es van instal·lar càmeres de videovigilància per evitar l’incivisme i el mal ús dels Punts d’Emergència de la vila. Més estrany és veure com els veïns es mobilitzen per lluitar contra l’incivisme amb un gest tan simple com netejar la seva brutícia.

Això és el que ha pensat un grup de veïns de Torrelles que, amb l’objectiu de que se’ls caigui la cara de vergonya als més incívics, ha convocat a la ciutadania per netejar la riera del poble. En concret, la cita ha estat fixada per aquest diumenge 27 de novembre, a les 8:30 hores, al restaurant Can Güell.

Resulta que es tracta d’una feina complexa, que per motius de seguretat no la pot fer la brigada municipal. En canvi, aquest grup de veïns no es conforma a deixar la riera bruta i amb l’ajuda d’un camió particular d’un altre veí s’ha proposat portar a terme, de manera totalment voluntària, les tasques de neteja.

Un gest que, sovint, més enllà de campanyes informatives o ordenances municipals, funciona millor, donat que quan es tracta d’embrutar un espai net, molts s’ho pensen dues vegades.

El Llobregat.  Todos los derechos reservados.  ®2020   |  www.elllobregat.com