26 de febrero de 2020, 1:41:17
Sant Boi


Lliurada a la Delegaciˇ del Govern una carta adrešada al ministre de Foment per reclamar la reobertura del vial d'accÚs a Sant Boi des de la C-245


Les alcaldesses de Sant Boi de Llobregat, Llu´sa Moret, i Sant Vicenš dels Horts, Maite Aymerich, l'alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, l'alcalde accidental de Santa Coloma de Cervellˇ, Gerard Seg˙, i el diputat d'Infraestructures ViÓries i Mobilitat de la Diputaciˇ de Barcelona, Jordi FÓbrega, han lliurat aquest migdia al subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, una carta conjunta adrešada al ministre de Foment, ═˝igo de la Serna


Les obres de la variant de la C-245, paralitzades fa gairebÚ dos anys per problemes pressupostaris i administratius, no es podran reiniciar en un termini de temps raonable. Segons informacions facilitades pel Ministeri de Foment, l'empresa adjudicatÓria, Isolux-Corsßn, en situaciˇ de concurs de creditors, no podrÓ assumir l'execuciˇ dels treballs ni cedirÓ el contracte a una altra empresa. Per tant, caldrÓ rescindir el contracte i iniciar una nova licitaciˇ que endarrerirÓ un cop mÚs l'execuciˇ de les obres.

El director general de Carreteras, Jorge Urrecho, s'havia compromŔs, en una reuniˇ celebrada a Madrid a finals de maig, que si a dia 30 de juny la situaciˇ era aquesta, es retirarien de forma immediata els 'New Jerseys' de la carretera i es recuperaria la situaciˇ inicial reobrint el vial d'accÚs a Sant Boi des de la C-245 tallat des de fa dos anys. El director general tambÚ havia adoptat el compromÝs de redactar un conveni conjunt amb la Diputaciˇ de Barcelona per realitzar de forma conjunta i simultÓnia el projecte de desdoblament del ramal de connexiˇ entre la BV2002 i l'autovia A2 i el projecte d'ampliaciˇ i millora de la rotonda de Sant Vicenš dels Horts que enllaša amb aquestes dues infraestructures i amb la B-23.

Davant l'incompliment d'aquests compromisos per part del Ministeri de Foment, els representants dels municipis i de la Diputaciˇ de Barcelona han lliurat una carta aquest migdia al subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, que els ha rebut a la seu de la Delegaciˇ del Govern a Catalunya. La carta planteja al ministre diverses reivindicacions per a les quals els alcaldes i les alcaldesses han exigit solucions definitives per a abans del proper mes de setembre. En cas contrari, li han anunciat, portaran a la prÓctica un pla d'accions de protesta.

La carta planteja al ministre de Foment, ═˝igo de la Serna, les demandes segŘents:

1) Que el Ministeri de Foment realitzi les actuacions necessÓries per recuperar la situaciˇ inicial dels accessos a Sant Boi, sense cap mÚs demora, abans de l'inici del pr˛xim curs escolar, tot reobrint el vial tallat d'accÚs al nucli urbÓ des de la carretera C-245 venint des de Viladecans, i resoldre d'aquesta manera una situaciˇ intolerable de provisionalitat que ja dura dos anys i que ha generat i genera colapses, molŔsties i patiments en la mobilitat quotidiana dels ciutadans i les ciutadanes.

2) Que el Ministeri de Foment signi abans del proper mes de setembre un conveni amb la Diputaciˇ de Barcelona per realitzar de forma conjunta i simultÓnia el projecte de desdoblament del ramal de connexiˇ entre la BV2002 i l'autovia A2 i el projecte d'ampliaciˇ i millora de la rotonda de Sant Vicenš dels Horts que connecta amb aquestes dues infraestructures i amb la B-23 ('rotonda de les Ovelletes') com a soluciˇ de mobilitat de futur per a aquesta Órea del territori.

3) Que el Ministeri de Foment lliuri als municipis un programa i un calendari del nou procÚs de licitaciˇ per a la represa de les obres de la variant de la C-245 que han de connectar l'autopista C-32 amb el cinturˇ del Litoral, una infraestructura que ja va ser dissenyada amb motiu dels Jocs OlÝmpics de Barcelona, ara fa 25 anys, i que ha patit innombrables retards, incidŔncies i paralitzacions.

El Llobregat.  Todos los derechos reservados.  ®2020   |  www.elllobregat.com