27 de mayo de 2020, 5:45:20
Lleure


Cap infant sense colònies

Especial L'Estiu al Baix

Por Pere-Juventí Balcells

Enguany 3000 infants en risc d’exclusió social gaudiran d’activitats d’estiu. Pere Tarrés i el Fundesplai l’aportació de la Diputació de 184.000€.


En acabar el curs acadèmics molts infants es queden en una situació vulnerable, en trencar la rutina del curs. Molts d’ells poden assistir a casals d’estiu i activitats per gaudir de l’estiu. Malauradament, alguns d’ells, pateixen la pobresa i es troben en risc d’exclusió social en no poder permetre’s assistir a aquestes activitats de lleure.

Per aquest motiu, la Diputació de Barcelona aporta un total de 184.000 euros a la Fundació Pere Tarrés i a Fundesplai per facilitar l’accés a infants i adolescents que es troben en una situació vulnerable i també puguin gaudir de l’Estiu. Amb aquesta aportació econòmica més de 3000 infants de la demarcació de Barcelona, entre ells els del Baix Llobregat i podran gaudir de diferents activitats.

La corporació col·labora en les campanyes d’aquestes dues entitats, que parteixen de la idea que l’educació en el lleure ajuda a pal·liar els efectes de les desigualtats socioeconòmiques dels infants en risc d’exclusió social. Per això consideren important sensibilitzar la població, i garantir que cap infant quedi al marge de les colònies i casals durant les vacances escolars.

Malgrat la millora d’alguns indicadors macroeconòmics, hi ha moltes famílies per a les quals la recuperació econòmica no ha arribat, cosa que dificulta que els infants puguin gaudir d’activitats de lleure durant l’estiu. L’any 2015, 1 de cada 3 infants es trobaven a Catalunya en situació de risc de pobresa. I a Espanya, la taxa d’abandonament escolar ha augmentat entre el 20% més pobre de la població, passant del 28% al 2005 al 36% al 2015.

Per una banda, La Fundació Pere Tarrés pretén enguany arribar a 4.500 nens i nenes amb la seva campanya “Cap infant sense colònies”, que té l’objectiu d’evitar que l’accés a l’educació en el lleure sigui un factor més d’exclusió social. Això significa becar un 12% més d’infants que l’any passat. Entre 2010 i 2016 ja es va incrementar un 345% el nombre de beques concedides, arribant a 17.262 infants becats en els darrers estius. Aquesta fundació ha fet, també, una crida a la mobilització social per conscienciar de la importància de l’educació en el lleure amb la campanya viral a les xarxes socials “Dóna la volta al seu estiu” (etiqueta #donalavolta). Cap nen es quedarà sense gaudir estiu per motius econòmics.

Fundesplai, per altra banda, també impulsa la campanya “Encerta l’Estiu-Un Estiu per a tothom!”, amb la qual preveu atorgar 5.700 beques per a colònies i casals, un 10% més que l’any passat, i gairebé sis cops més que les atorgades l’any 2011, en què es va engegar la campanya. Aquestes beques faran possible que infants en situació de risc social puguin gaudir d’alguna de les 1.163 activitats programades entre colònies, casals, campaments, rutes i camps de treball, i colònies per a famílies.

A més a més, alguns ajuntament del Baix, paral·lelament també concedeixen ajuts a les famílies que més ho necessiten, perquè aquest estiu cap infant es quedi sense passar-ho bé.

Des d'aqui pots accedir de forma totalment gratuïta al nostre especial L'Estiu al Baix 2017

El Llobregat.  Todos los derechos reservados.  ®2020   |  www.elllobregat.com