28 de septiembre de 2020, 23:56:10
Pronòstics 2019


L’enllaç entre l’A2 i l’AP7, una realitat aquest 2019?

Por Redacción

El Govern central sembla compromès a finalitzar els treballs de connexió de les dues vies.


La connexió entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental és més a prop que mai. El Govern de l’Estat s’ha compromès a acabar les obres de l’enllaç de l’autovia A-2 amb l’autopista AP-7, que van aturar-se fa sis anys quan gairebé estaven acabades. Segons va assegurar la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, a finals de 2018 haurien d’haver començat les obres per finalitzar la connexió entre ambdues comarques i així aconseguir evitar els 12 quilòmetres de carreteres comarcals que s’han d’utilitzar per passar de l’autovia a l’autopista, o a la inversa. A finals de novembre, l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va anunciar que s’havia aprovat el darrer tràmit per reprendre les obres de connexió.

El projecte s’havia iniciat el 2006 i preveu la construcció d’una carretera de 2,4 quilòmetres. El 2010, però, per les retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica, es van paralitzar les obres i des de llavors ha avançat amb dificultats. En teoria, la connexió entre les dues comarques pretén unir dues vies mitjançant un viaducte de 850 metres en una zona per la qual passen cada dia més de 200.000 vehicles. Un cop acabada aquesta connexió, per la qual està previst que cada dia passin 40.000 vehicles, s’evitaria fer una volta extensa per les carreteres comarcals.

En conseqüència a les constants paralitzacions de les obres i els desacords entre el Baix Llobregat i el ministeri de Foment, la partida pressupostària s’ha vist afectada. En total la connexió significa ara una inversió total de 76 milions d’euros, comparat als 50 milions que estaven previstos al començament en 2006.

Nou govern, nova esperança

Aquest any podria marcar un abans i un després, posant fi a més d’una dècada desacords entre els ajuntaments afectats de la comarca i el Ministeri de Foment. El govern de Pedro Sanchez s’ha compromès a resoldre els conflictes que hi va haver amb el govern Rajoy, que havia argumentat en el seu moment que, si no es paralitzaven les obres i es realitzaven tal com estava planejat fins llavors, no s’aconseguiria acabar amb el col·lapse existent a la zona. No obstant això, per part de la comarca es preferia una obra finalitzada que servís com a mesura provisional, vist que és una actuació important tant per als ciutadans com per a les empreses.

Les obres que ara es tornen a reprendre s’allargaran 15 mesos, segons va explicar el 2018 la delegada, la qual cosa permetrà que la circulació de cotxes comenci a mitjan 2020, encara que no es descarten possibles obertures parcials abans, al llarg d’aquest any.

El Llobregat.  Todos los derechos reservados.  ®2020   |  www.elllobregat.com