27 de febrero de 2020, 3:48:31
Pronòstics 2019


El Port de Barcelona ampliarà a la primavera la terminal de Hutchison

Por Redacción

Així ho va avançar la presidenta de la infraestructura, Mercè Conesa, a l’octubr.


Està previst que de cara a la primavera comencin els treballs d’ampliació de la terminal Barcelona Europe South Terminal, Best, gestionada pel grup xinès Hutchison. Així ho va anunciar la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, a finals d’octubre, en una trobada amb periodistes on va explicar que estan estudiant construir una tercera terminal en la zona portuària del Prat.

“Pensem que l’ampliació es pot portar a terme a curt o mitjà termini”, va dir Conesa. De fet, ja s’estan portant a terme les primeres accions perquè a la primavera arribin les primeres grues al port. Les obres tindrien una durada de sis mesos, aproximadament, i permetrien tancar el recinte per obtenir noves esplanades. D’aquesta manera, la terminal de Best passaria a gestionar més de 2,5 TEU –unitat equivalent a un contenidor de 20 peus-. “Ens permetria seguint sent líders”, va afegir Conesa.

Segons dades de finals de novembre, el tràfic de contenidors del port va créixer un 14,5% fins a l’octubre, canalitzant més de 2,8 milions de TEU. Entre els mercats més dinàmics en els seus intercanvis navals amb Barcelona destaca Algèria –creix un 45%-, Estats Units (un 15% més-, Mèxic -+13%-, Vietnam -+27- i el Japó -+6%-. Per altra banda, fins a l’octubre el port va rebre més de 4 milions de passatgers, un 9,5% més que l’any anterior. D’aquests, 1,3 milions van ser usuaris de ferris de línia regular –amb les Illes, Itàlia o el nord d’Àfrica-, mentre que 2,7 milions van ser creueristes, que creixen a un ritme del 14%.

Com hem comentat línies amunt, el Port de Barcelona estudia la possibilitat de construir una tercera terminal davant de la de Best, ja en aigües del Prat, a l’abric de l’espigó. Abans, però cal fer “molts estudis per saber si el Port està preparat per abordar un creixement tan substancial com aquest”, va reconèixer Conesa, que creu que el projecte no es farà efectiu fins a d’aquí a 12 o 15 anys. “Però és evident que no podem badar i hem de començar els estudis preliminars en aquests moments”, va asseverar Conesa.

Millorar els accessos ferroviaris

Per altra banda, a finals de novembre la mateixa Conesa va reclamar “agilitat, solució i calendari” sobre els accessos ferroviaris al Port de Barcelona i la posada en marxa del corredor Mediterrani. Per aquesta raó, el Port de Barcelona està negociant amb Adif i la Secretaria general d’Infraestructures. L’objectiu d’aquestes trobades és consensuar el projecte d’accés ferroviari i comptar amb un calendari al llarg d’aquest any. “Ens agradaria que als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2019 hagués una partida dedicada als accessos ferroviaris”, va desitjar Conesa.

El Llobregat.  Todos los derechos reservados.  ®2020   |  www.elllobregat.com