19 de febrero de 2020, 22:57:47
L’Hospitalet


ERC de l’Hospitalet demana explicacions per la participació de la Legión

Por Redacción

La Legión va col•laborar dijous Sant a la processó organitzada per la Parròquia de la Purísima Concepción de l’Hospitalet


Esquerra Republicana de Catalunya ha lamentat en un comunicat públic la participació de la Legión als actes de Setmana Santa de l’Hospitalet de Llobregat. En concret, va ser dijous Sant a la processó organitzada per la Parròquia de la Purísima Concepción del barri de Sanfeliu. Per aquest motiu, l’agrupació municipal d’ERC demanarà explicacions tant a l’església de la ciutat com al govern encapçalat per la socialista Núria Marín. “Demano a l’alcaldessa de l’Hospitalet i al govern municipal de PSC-ICV que estableixi els mecanismes necessaris perquè aquest cos de l’exèrcit no pugui participar en les processons que es facin a la ciutat”, deia el candidat d’ERC de l’Hospitalet, Antoni Garcia.

Segons Esquerra, la Legión és el cos de l’exèrcit més lligat al franquisme i entre els quals es troben membres que han manifestat el seu suport a ideals neofeixistes. De fet, enguany, Sant Pere de Ribes va prohibir la sortida de la Hermandad de los Antiguos Caballeros Legionarios pel seu caràcter militar, tal i com vam explicar a l’edició impresa de El Llobregat, al mes d’abril. Aquests només sortirien a Sant Boi.

23 d'abril de 2014||
El Llobregat.  Todos los derechos reservados.  ®2020   |  www.elllobregat.com