Baix Llobregat

La societat gestora de la ZAL del Port de Barcelona, CILSA, tanca 2014 amb una ocupació del 94% i amb una xifra de negoci de 38’3 milions d’euros

Redacción | Miércoles 18 de marzo de 2015
CILSA adquireix durant l’any, a més, un enclau logístic a la ZAL de El Prat de 16.300 metres quadrats de superfície que ocupa la companyia Seur

Bones notícies a la zona logística per antonomàsia entre Barcelona i El Prat; prova, a més, d’aquest esperit optimista de recuperació. La societat gestora de la ZAL del Port de Barcelona, CILSA (societat participada pel Port de Barcelona, Saba i SEPES), ha tancat l’any 2014 amb uns ingressos totals de 38’3 milions d’euros, el que representa un increment del seu EBITDA (beneficis abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) d’un 4%. Així, en total, assoleix 18’4 milions d’euros que queda en un resultat net de 3’9 milions. Són els millors resultats de la història de CILSA, gràcies, en gran part, a la reducció de la despesa als darrers dos anys, xifra que ha caigut en un 7%.

Amb aquestes xifres pel davant, l’any 2014 ha consolidat el ZAL del Port de Barcelona com a partener d’infraestructures logístiques pels seus clients, la gran majoria de renom a nivell internacional: Districenter, DB Schenker, Naeko Logistics, Tipsa, Eis Marítimo, Docks, Decathlon, Westwing, TLSA, WDFG, Agility, Nippon Express… Aquests sumats als dos nous fitxatges com som Molenbergnatie i Envialia ha permés a la companyia arribar al 94% d’ocupació a finals d’any, havent-se contractat 58.000 metres quadrats nous nets.

En aquest sentit, a més, CILSA ha adquirit una nau de 16.300 metres quadrats de superfície, amb una parcel•la de 28 mil metres quadrats, que pertanyia al banc alemany UBS; un enclau estratègic que ara ocupa Seur Operaciones com a llogater. Pel que fa les inversions, CILSA ha tancat l’any amb una invesrió operativa de 3’2 milions d’euros que responen bàsicament al condicionament de les naus logístiques pels clients.