Educació

DISTRICTE ECONÒMIC - El present metropolità de L’Hospitalet

Miércoles 24 de junio de 2015
Part de l’èxit de la marca L’Hospitalet es degut al desenvolupament del Districte Econòmic.

Aquesta zona d’activitat econòmica, que també s’inclouen en el Pla de l’Àrea Metropolitana tot i no ser pròpiament industrial, ha impulsat a la ciutat gràcies a tancar acords amb empreses de primer nivell que ja estan ubicades al nou Districte Econòmic: Puig, Nissan, Caprabo, Gallina Blanca, Olympus, Werfen, Filmax o MRW.

D’aquesta manera, la zona més meridional de L’Hospitalet ha donat un canvi notable respecte fa una dècada amb l’execució de la primera fase del PDU entre Ildefons Cerdà i la plaça Europa, convertida ja en nexe neuràlgic de la ciutat. Aquesta transformació es nota a la vista de la ciutadania, però també a les dades: actualment el Districte Econòmic concentra el 40,37% dels llocs de feina de L’Hospitalet, és a dir, uns 32.500 llocs de treball localitzats.

Amb 200 hectàrees, és la zona de la ciutat que més empreses grans i mitjanes concentra, estadística que anirà a l’alça amb la segona fase del PDU que vol allargar el projecte fins a la zona del riu Llobregat. Pel que fa el Pla, L’Hospitalet es beneficiarà amb 2,27 milions d’euros que rebrà l’Ajuntament, la patronal AEBALL i l’AEP.