Baix Llobregat

Valeo Martorelles comença l’1 de setembre el seu calendari de mobilitzacions

(Foto: Arxiu (CC.OO)).
Redacción | Lunes 31 de agosto de 2015
L’empresa rebrà demà el suport dels treballadors de Seat, per la qual treballa fabricant i instal·lant sistemes d’aire condicionat

Aquesta serà, de moment, la resposta dels treballadors de Valeo Martorelles a la intenció de la companyia de deslocalitzar la planta catalana a Saragossa. Així ho donava a conèixer durant el període estiuenc l’empresa, incomplint, segons Comissions Obreres, el Pla Industrial vigent fins el 2019 i acordat fa un any pels 257 treballadors. Aquests, doncs, han decidit tirar endavant un calendari de mobilitzacions que començarà demà 1 de setembre i que acabarà el 15, a la plaça Sant Jaume.

Amb l’objectiu d’evitar el tancament de la planta de Martorelles, el comitè d’empresa de Valeo Climatización es concentrarà demà a les portes de Seat, a Martorell, on rebrà el suport dels seus treballadors; també companys. I és que l’empresa treballa per a la gran automobilística espanyola com a fabricant i instal·ladora de sistemes d’aire condicionat.

D’altra banda, el pròxim dijous 3 de setembre, els treballadors de Valeo Climatización faran el mateix al davant de Nissan, a la Zona Franca de Barcelona, també client de la companyia en alguns dels seus models. Per completar el calendari, el dia 4 de setembre es celebrarà un concert solidari per recollir fons per a la plantilla, que continuarà les manifestacions el 8 d’aquest mes a Martorelles i Mollet de Vallès. En aquest sentit, la plantilla participarà conjuntament a la manifestació de l’11-S, a l’avinguda Meridiana per reclamar, segons CC.OO, “el dret a viure i treballar a Catalunya” i acabarà el seu calendari el 15 de setembre a la plaça Sant Jaume.

L’empresa té prevista avui una reunió, amb la mediació de la Generalitat, on no assistirà –com ja va avançar- el comitè d’empresa, en considerar que existeix un defecte de forma en la presentació de l’expedient i, per tant, entén que no es pot donar per iniciat el període de consultes.