Sant Boi

Sant Boi fixa les estratègies de desenvolupament sostenible de les ciutats

Redacción | Miércoles 27 de abril de 2016

Un centenar de polítics i tècnics de tota Catalunya participen a la ‘Jornada sobre Desenvolupament Urbà Sostenible. L’estratègia DUSI com a motor de transformació de les nostres ciutats’ celebrada avui a Cal Ninyo



Incrementar els nivells formatius per millorar les oportunitats per accedir a llocs de treball dignes i de qualitat; augmentar la cohesió territorial i les connexions entre el centre i la perifèria del municipi; disminuir la factura energètica dels col·lectius més desfavorits mitjançant la rehabilitació energètica d’edificis antics; potenciar les capacitats professionals adients per atendre a la gent gran; i millorar el posicionament competitiu de la ciutat envers a l’entorn. Aquestes són els cinc grans reptes estratègics que Sant Boi ha proposat avui a la ‘Jornada sobre Desenvolupament Urbà Sostenible’, juntament amb altres quatre ciutats més (Terrassa, Mataró, Cerdanyola del Vallés i Sabadell).

D’aquesta manera, la ciutat podrà optar al finançament europeu dels fons FEDER 2014-2020 que escollirà, a través del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, les millors estratègies DUSI presentades per municipis d’arreu del territori espanyol. Segons Loli Ortiz Sánchez, vocal assessora a la Subdirecció General de Cooperació Territorial Europea i Desenvolupament Urbà del Ministeri, es valoren qüestions com l’administració temàtica, l’economia baixa en carboni, la millora de l’entorn o la regeneració d’àrees urbanes desfavorides.

En total, més d’un centenar de polítics i tècnics de diferents localitats de Catalunya han participat a la jornada, que ha durat tot el dia, i on òbviament Sant Boi ha estat protagonista com a amfitriona i com a membre de la xarxa Impuls de Ciutats de Ciència i Innovació. “La ciutat de Sant Boi s’ha replantejat la seva estratègia global com a conseqüència dels efectes de la crisi econòmica”, ha dit l’alcaldessa, Lluïsa Moret. “La nostra estratègia de futur és una construcció col·lectiva amb la ciutadania”.