Baix Llobregat

El món municipal, en peu de guerra contra el Govern espanyol per la crisis de l'habitatge

Redacción | Viernes 06 de mayo de 2016

Una cinquantena d’alcaldes i alcaldesses es concentren davant la Delegació del Govern espanyol a Catalunya per la suspensió de la llei amb mesures urgents per afrontar la crisis de l’habitatge i la pobresa energètica



Al llarg de la legislatura sota la presidència de Mariano Rajoy, els conservadors s’han pogut acostumar a nombroses concentracions de ciutadans i ciutadanes que sortien al carrer per defensar infinitat de causes. No és tan habitual, en canvi, veure els batlles dels ajuntaments sortint al carrer com a mostra de protesta.

Una cinquantena d’alcaldes i alcaldesses de Catalunya, entre elles, per exemple, Lluïsa Moret i Núria Marín, de Sant Boi i L’Hospitalet, respectivament, s’han concentrat a les portes de la Delegació del Govern d’Espanya a Catalunya en contra de la suspensió de la famosa Llei 24/2015 aprovada per la Generalitat de Catalunya amb un recull de mesures urgents per afrontar l’emergència social en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

D’aquesta manera, el món municipal ha fet visible el seu profund rebuig a aquesta decisió adoptada pel Tribunal Constitucional després del recurs del Govern. I és que, en definitiva, és aquest el món al qual acudeixen, en primer lloc, els ciutadans.

La concentració d’avui arriba just després de la cimera celebrada el passat dimarts i d’on va sortir la decisió d’encetar la redacció d’una nova llei contra els desnonaments per esquivar el recurs del Constitucional. A la trobada van participar, com dèiem, el president Puigdemont i bona part del Govern de Catalunya; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i una dotzena d’alcaldes i alcaldesses de les quatre províncies i de la zona metropolitana. D’altra banda, també van estar representats l’Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis, CCOO, UGT i la Taula d’Entitats del Tercer Sector, així com les entitats impulsores de la ILP: la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Observatori DESC i l’Aliança per la Pobresa Energètica. Un front comú que deixa sol al Govern de l’Estat.