Sucesos

Mossos desmantella dos grups criminals especialitzats en el mètode del ‘Bumping’

Redacción | Miércoles 18 de mayo de 2016

La policia catalana ha detingut, en total, a nou homes que actuaven a ciutats de tota la zona metropolitana de Barcelona, entre elles, Esplugues, Cornellà i L’Hospitalet



Es col·loca una clau estàndard a l’interior del pany com més al fons millor i, a continuació, es colpeja amb un martell o altre objecte contundent fins alliberar els pistons i obrir la porta. En aquest mètode, conegut com a ‘Bumping’ s’havien especialitzat aquests dos grups criminals que actuaven a tot l’àmbit metropolità.

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal de Mossos d’Esquadra han detingut a nou homes com a presumptes autors de catorze robatoris amb força a nou ciutats, entre elles, Esplugues, Cornellà i L’Hospitalet de Llobregat. També van actuar, però, segons la investigació, a Terrassa, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Adrià de Besòs, Ripollet i la mateixa Barcelona.

Durant l’operació, que va consistir en set escorcolls a pisos de Sant Feliu, Cornellà, L’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona, es van localitzar aparells d’electrònica, joies, diners, panys i altres estris per forçar-los.

Els detinguts, vuit de nacionalitat georgiana i un altre d’Armènia, ja han declarat davant dels jutges, que van decretar l’ingrés a presó de cinc d’ells. Segons fonts policials, es consideren que els dos grups criminals han quedat desmantellats, tot i que no es descarta noves detencions en els pròxims dies.