Baix Llobregat

CCOO, CGT i UGT confirmen les mobilitzacions a Autobusos Mohn

Redacción | Jueves 30 de junio de 2016

Les primeres aturades es produiran els dies 5, 7 i 15 de juliol



Després de mesos de negociació amb la direcció de l’empresa Autobusos Mohn, el Comité d’Empresa, format per CCOO, CGT i UGT, ha confirmat la convocatòria de vaga com a única mesura per intentar desbloquejar la situació. A través d’un comunicat, el Comitè considera que “ens veiem obligats a haver de convocar dies d’aturades parcials per intentar desbloquejar aquesta situació després del NO a tot el que s’ha plantejat”.

Les demandes dels treballadors de Mohn passen, fonamentalment, per sis qüestions: tenir dos dies de descans setmanals i, així, millorar el descans dels conductors i oferir un millor servei; que els 30 minuts de descans diari comptabilitzin com a temps efectiu de treball; convertir els contractes temporals en indefinits; afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar amb un calendar adequat; reconèixer la categoria professional de tots els treballadores i desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu.

Com de moment l’acord no arriba, els treballadors ja han confirmat diferents dates que van des del mes de juliol a l’octubre. En concret, es preveu iniciar la vaga amb una primera aturada el dia 5 de juliol, de 12 a 16 hores. Els dies 7 i 15 de juliol (de 10 a 13 hores; de 17:30 a 20:30 i de 00 a 03h.); els dies 12, 14, 16, 20 i 22 de setembre; i els dies 3, 5, 7, 18, 19, 21, 26, 27 d’octubre completen la llista provisional. En aquests casos, es desconeixen encara els horaris.