Deportes

Els nous reptes del programa Juga Verd Play

El Consell Esportiu del Baix Llobregat exposa a Gerard Figueras els objectius de futur d’aquest projecte d’educació en valors

Redacción | Jueves 07 de julio de 2016
El Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) va presentar fa uns dies al secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, els resultats del desenvolupament del programa Juga Verd Play i els eixos de futur d’aquesta iniciativa per educar en valors a través de l’esport tots els col•lectius implicats en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

El president del CEBLLOB, Salvador Valls, acompanyat de la vicepresidenta Montserrat Zamora i la gerent Eva Calbó, va agrair la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport en el Juga Verd Play i li va anunciar la voluntat d’expandir-lo fora del territori català i estatal. L’entitat va cloure una nova temporada del programa amb un acte de reconeixement a Viladecans que va distingir els equips, entitats i agents més destacats del programa, i va reunir 1.400 persones, entre guardonats i assistents.

D’altra banda, l’entitat també prepara una adaptació del manual “Educa Verd Play. Situacions per a l’aprenentatge de valors a l’educació física”, un conjunt de recursos adreçat al professorat d’educació física de Primària i Secundària amb la finalitat de transmetre els valors de la pràctica esportiva a l’escola, per tal que sigui d’utilitat també a tècnics, entrenadors i directors esportius.

Finalment, Gerard Figueras va aplaudir que el CEBLLOB presenti una sol•licitud en la nova convocatòria d’ajuts del programa Erasmus+ Sport, el programa comunitari d’educació, formació, joventut i esport que pretén augmentar les capacitats i l’ocupabilitat dels alumnes, així com modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil. L’entitat s’hi presentarà amb el programa Juga Verd Play per tal d’optar a ajuts econòmics de la Comissió Europea en el marc d’aquest programa. III