Baix Llobregat

Territori i Sostenibilitat adjudica el carril bus i ciclista de la C-245

El projecte es va aprovar després de la reivindicació del poder local
Redacción | Jueves 15 de diciembre de 2016

La via unirà cinc municipis de la zona Delta del Baix Llobregat: Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels



Tot i que la obra de la variant de la C-245 continua aturada per part de Foment, la construcció d’un carril bus i una via ciclista acordat entre Territori i Sostenibilitat, AMB i els diferents ajuntaments implicats continua endavant. El departament titular de l’obra ha adjudicat avui per 531.000 la redacció del projecte constructiu que unirà els cinc municipis que connecta la via: Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

El projecte ha estat adjudicat a Bac Engineering Consultancy Group, SL & DE SOLA GORI Serveis de Arquitectura i Urbanisme, SL & TECMOSIENA, AIE (UTE), que haurà de tenir el projecte redactat en els pròxims nou mesos. D’aquesta manera, les obres –amb una inversió de 20 milions d’euros- es podran licitar ja al pròxim any. Segons el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, amb aquesta infraestructura “permetrem que el transport públic guanyi velocitat comercial i sigui més competitiu”.

Segons les estimacions, la C-245 suporta uns 35.000 viatgers en autobús cada día; amb 600 circulacions d’autobusos diàries en alguns trams. L’actuació, que abasta una longitud de 15 quilòmetres, permetrà augmentar fins a un 25% la velocitat comercial en els trams urbans. D’altra banda, l’AMB podrà implantar una nova línia d’autobús d’altes prestacions i ocupació, conegut com internacionalment com a Bus Rapid Transit. Aquest tipus de línies permeten un 30% més d’ocupació i una càrrega i descàrrega de passatgers més ràpida. L’ens metropolità ja ha confirmat una flota de deu autobusos exprés híbrids, amb una freqüència de 10 minuts.