Baix Llobregat

Sant Esteve s’obre als canelons de bolets, foie o espinacs

Redacción | Viernes 23 de diciembre de 2016

L’associació de carnissers i xarcuters GremiCarn estima que es mantindran les ventes dels canelons tradicionals, però que creixeran els altres tipus



Un dels festius més distintius del Nadal, a Catalunya, és el dia de Sant Esteve i, amb ell, el plat estrella de la gastronomia catalana des de fa dos segles: els canelons. Tot i que és una proposta, doncs, amb molta tradició, cada cop triomfant més els canelons més alternatius als habituals de carn.

Segons dades de l’associació de carnissers i xarcuters GremiCarn, formada per més de 950 establiments de Barcelona i comarques, aquest Nadal produirà al voltant de 2.500.000 unitats de canelons de carn, mantenint així el nivell de venda respecte l’any passat, mentre que s’incrementa la venda de canelons d’altres tipus; entre els més destacats: bolets, foia i espinacs.

D’aquesta manera es pot oferir una proposta marcada per la tradició, però sense defugir dels nous temps i la modernitat que aporta un plat d’aquest tipus, a més, amb productes de primera com poden ser els bolets o el foie.

Si, en canvi, ets dels que prefereix mantenir la recepta de l’àvia, GremiCarn aporta 150 anys d’experiència amb els seus canelons de carn tradicionals. Un èxit garantit.