Gavà

Gavà instal·la quinze minideixalleries per incentivar el reciclatge de petits residus domèstics

Redacción | Viernes 17 de febrero de 2017

L’objectiu de la nova iniciativa és facilitar el reciclatge de residus que, tot i les seves reduïdes dimensions, són molt contaminants



Piles de tot tipus; bombetes convencionals, halògenes i LED; CDs i DVDs; petits aparells elèctrics i electrònics i cartutxos d’impressores. L’Ajuntament de Gavà ha encetat una nova iniciativa per impulsar el reciclatge de petits residus domèstics que, a pesar de les seves dimensions, són molt contaminants.

En total, el Govern local ha col·locat 15 minideixalleries -que s’assemblen a qualsevol marquesina publicitària i que, per tant, estan força integrades a la trama urbana- amb l’objectiu de facilitar a la ciutadania el reciclatge d’aquests productes particulars: “Aquest servei permetrà apropar la recollida selectiva de petits residus especials, molt contaminants, a la ciutadania, a qui animo a fer-los servir”, ha dit l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que demanava un canvi d’hàbits: “És important canviar d’hàbits i que fem pedagogia als més petits de la importància de reciclar, reaprofitar i consumir de manera responsable per cuidar el medi ambient”.

D’aquesta manera, la nova trama de minideixalleries complementa el servei tradicional de deixalleria i el servei mòbil, que també permet reciclar aquests productes considerats ‘especials’.

La gestió del projecte anirà a càrrec de l’empresa BLIPVERT, que recollirà els residus cada 15 dies com a mínim; així com la classificació, el transport a la planta de tractament o a la deixalleria municipal, a més del manteniment i la neteja dels contenidors. De fet, els contenidors no tindran cap cost pel consistori.