Salut

El servei Respir de la Diputació de Barcelona: un respir per a les famílies cuidadores

Redacción | Jueves 04 de mayo de 2017
El servei té la finalitat de millorar la qualitat de vida dels cuidadors, proporcionant-los un descans i donant resposta davant imprevistos. Respir compta amb un sistema de copagament, en el qual la quota a abonar es determina segons la capacitat econòmica dels atesos.

El Servei Residencial d’Estades Temporals i Respir de la Diputació de Barcelona, situat al Recinte Mundet de la ciutat comtal, és un programa d’atenció residencial temporal per a persones amb un determinat grau de dependència per raons d’edat o discapacitat intel·lectual.
El servei té la finalitat de millorar la qualitat de vida dels cuidadors, proporcionant-los un temps de descans i donant resposta a determinades situacions

familiars imprevistes, i beneficiar també les persones ingressades, que reben atenció personalitzada per part de professionals especialitzats.

Poden sol·licitar aquestes places aquelles famílies residents a la província de Barcelona que tinguin al seu càrrec persones amb dependència majors de 65 anys o persones amb discapacitat intel·lectual, d’entre 6 i 65 anys. Per fer-ho, s’han d’adreçar als serveis socials bàsics del seu ajuntament, que valoraran la conveniència de sol·licitar l’ingrés, i tramitaran la sol·licitud.

Servei d’Atenció d’Urgències a la Vellesa
Pel que fa al preu de l’estada, el servei Respir es regeix per un sistema de copagament, en el qual la quota a abonar es determina en funció de la capacitat econòmica de la persona atesa. Per a les persones amb discapacitat intel·lectual menors de 18 anys el servei és gratuït.

Hi ha situacions d’urgència social que requereixen d’una actuació immediata. El Servei d’Atenció d’Urgències a la Vellesa (SAUV) té com a finalitat acollir, des del Respir, de forma temporal, les persones grans que es trobin en una situació d’abandonament o indefensió per manca de domicili o bé per impossibilitat de viure-hi. Durant l’estada d’aquestes persones al centre residencial, des del municipi d’origen els serveis socials hauran de fer la recerca del recurs definitiu. III