El Prat

Caràcter esportiu

Esther García Fernández | Sábado 06 de abril de 2024
Fer esport és fer salut pel nostre cos i ment. Els beneficis de l’exercici físic són àmpliament coneguts pel nostre benestar psicològic, per millora la mobilitat i condicionament del cos i afavoreix la interacció social; especialment en un context en què els modes de vida majoritaris són sedentàries i amb més presència de la interacció social a través de les pantalles.

L’esport de base, que aglutina esportistes, cos tècnic i directius dels clubs i famílies, és una oportunitat no únicament per gaudir de l’esport sinó també per educar en valors. Valors com el treball en equip, l’esforç o encaixar la frustració són cabdals a la pista i també en la nostra vida diària. Totes les persones que es vinculen d’una manera o una altra a un esport són receptors d’aquests valors, però també són responsables de transmetre’ls.

Malauradament, a vegades la violència irromp a l’esport. Ho veiem en les nostres grades, als nostres camps i als nostres estadis. Uns episodis condemnables que prenen diverses formes: agressions físiques, insults, amenaces... Aquests no són els valors que volem transmetre a les nostres famílies i joves. I cal ser conscient que la violència no hi té cabuda on els valors esportius són presents, respectats i exèrcits.

Per això, al Prat promovem els valors del caràcter esportiu amb les entitats esportives i els clubs, amb les famílies i l’afició, per a sensibilitzar i que aquests valors s’interioritzin per part de tota la comunitat esportiva. Els nostres equips i la nostra afició són molt millors que aquests episodis violents i, es mereixen que, davant dels violents, responguem amb contundència per defensar l’esport. Al Prat, prenem partit. III

TEMAS RELACIONADOS: