www.elllobregat.com
Un estudi millorarà la identificació de gens en malalties motoneuronals
Ampliar

Un estudi millorarà la identificació de gens en malalties motoneuronals

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:40h

Els resultats tindran repercussió en totes les malalties rares neurodegeneratives que afecten la primera motoneurona, com l’ELA.

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha iniciat un estudi amb l’objectiu de conèixer amb exactitud les vies comunes que afecten la neurodegeneració motora. D’aquesta manera s’espera millorar el diagnòstic d’aquesta branca de malalties i conseqüentment desenvolupar nous fàrmacs i mètodes terapèutics de major eficàcia. “El que volem es trobar exactament els gens que estan implicats en la neurodegeneració motora, és a dir, aquells que quan estan alterats no produeixen bé les proteïnes encarregades de fer funcionar els músculs”, afirma el Dr. Carlos Casasnovas coordinador de l’estudi.

El projecte es centra en un grup de malalties hereditàries anomenat paraparèsia espàstica familiar, caracteritzat per la rigidesa progressiva i la contracció dels músculs a causa de la disfunció dels nervis. “Estudiar un grup de malalties hereditàries de la motoneurona ens permet saber amb la màxima precisió els gens afectats, ja que aquests han de coincidir en tots el familiars malalts, però, en canvi, no han de trobar-se en els membres sans”, explica el Dr. Carlos Casasnovas.

Segons Casasnovas “ja hem trobat els primers gens candidats per utilitzar-los en models animals i comprovar si són aquests alguns dels que provoquen la neurodegeneració motora”, el procés de comprovació es realitzarà in vitro, per biologia molecular i proves bioquímiques i in vivo amb la generació i caracterització funcional dels mutants en el model peix zebra.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | | Índice temático | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto