www.elllobregat.com
El Baix Llobregat s’abraça a la Diagonal de Barcelona
Ampliar

El Baix Llobregat s’abraça a la Diagonal de Barcelona

jueves 19 de marzo de 2015, 12:59h

L’Àrea Metropolitana de Barcelona aprova el projecte d’urbanització sobre l’autopista B-23 per connectar-la definitivament a l’Avinguda Diagonal de Barcelona

L’autopista B-23 i l’avinguda Diagonal no estarà connectada només pel que fa el trànsit. Vianants, ciclistes i, fins i tot, transport públic es veuran beneficiats d’aquest acord que ha aprovat avui l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Així, el Baix Llobregat s’abraça a Barcelona una mica més i serà a partir d’avui una comarca encara més metropolitana després de la reunió celebrada a Sant Joan Despí entre els signants de l’acord: Xavier Trias, president de l’AMB i alcalde de Barcelona; Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB i alcalde de Sant Joan Despí; Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues; i Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern i actual president del Consell Comarcal.

Els quatre alcaldes han decidit tirar endavant el projecte d’actuació urbanística sobre l’autopista B-23 de tal manera que deixarà de ser una via ràpida exclusivament pels vehicles motoritzats, sense vials laterals ni plataformes pel transport públic o els ciclistes o vianants.

L’actual situació es concreta en una frontera entre Barcelona i aquesta zona del Baix que –segur- experimentarà una millora. “Aquest projecte transcendeix l’àmbit dels quatre municipis signants avui, i que pot considerar-se un projecte d’interés nacional, i d’una vàlua innegable per a la ciutat metropolitana”, ha dit Poveda que ha dominat la zona com a “Diagonal Llobregat”. Per la seva part, Xavier Trias ha destacat la col·laboració entre els diferents ajuntaments per portar endavat aquest projecte: “l’avinguda Diagonal pot ser un passeig cívic metropolità, un eix pensat per a vianants, ciclistes, transport públic, en definitiva, pensar per les persones”.

Segons els darrers estudis realitzats, l’AMB vol que aquesta part de l’autopista s’assembli a l’actual Diagonal. D’aquesta manera, l’eix principal de la capital s’allargaria cinc nous quilòmetres, que se sumarien als actuals 10’5 existents, de tal manera que es pugues anar del Besòs al Llobregat amb aquesta via. En qualsevol cas, hi ha alternatives com el cobriment de la via en alguns punts, el que permetria crear una nova zona urbana sobre la via a l’estil de la Gran Via de les Corts Catalanes a L’Hospitalet.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios