www.elllobregat.com
La línia L79 oferirà Wi-Fi gratuït
Ampliar

La línia L79 oferirà Wi-Fi gratuït

lunes 23 de marzo de 2015, 10:47h

Per primer cop s’implantarà Wi-Fi en una línia regular de bus metropolità, servei ja disponible en altres autobusos com l’Aerobús i el Bus Turístic.

Mesos enrere la línia L79 feia historia amb més d’un milió de viatgers, avui és notícia perquè en les properes setmanes els deu autobusos -amb trajecte entre Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat i l'av. Diagonal de Barcelona- disposaran d’un servei gratuït i sense publicitat de Wi-Fi.

La presentació del nou servei ha anat a càrrec de Antoni Poveda, Vicepresident de Transport i Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Sant Joan Despí, i Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat. Poveda ha destacat que:"aquest és un pas molt important per a millorar els serveis al ciutadà en una línia, la L79, que transporta més d'un milió de viatgers l'any, la majoria d'ells gent molt jove que es mou entre Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat i la Zona Universitària de Barcelona".

La instal·lacióestà dissenyada i homologada específicament per autobusos, iconsistirà en un router que oferirà connexió inalàmbrica a internet a tots els usuaris del vehicle. La connexió permetrà accedir a navegadors d'internet, correu electrònic, enviament de fitxers, missatgeria, xarxes socials, etc. Tot i així, es preveuen algunes limitacions per accions que ocupin un ample de banda excessiu (com la descàrrega de fitxers molt gran o contingut en streaming).

Un cop en funcionament, es durà un seguiment, de dotze mesos, d’aquest servei per avaluar les opinions dels usuaris i adequar-ne l’ús. Un cop finalitzat el període de probes, es preu l’estudi de la possible extensió del servei a altres línies de bus semblants.

L'Aerobúsi el Bus Turístic són exemples de línies que a dia d’avui ja disposen d’aquest servei, però el cas de la L79 és rellevant perquè per primera vegada s’implantarà Wi-Fi en una línia regular de bus metropolità.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios