www.elllobregat.com
El socialisme del Baix defensa el municipalisme en un acte de germanor contra la llei ARSAL i les retallades socials
Ampliar

El socialisme del Baix defensa el municipalisme en un acte de germanor contra la llei ARSAL i les retallades socials

Imágenes de Álex Gallardo

martes 24 de marzo de 2015, 10:41h
Alcaldes i candidats socialistes presenten un manifest conjunt amb motiu del Dia Mundial del Treball Social

Alcaldes i alcaldesses socialistes, candidats per a les pròximes eleccions municipals, responsables de polítiques socials, professionals d’arreu de la comarca i, fins i tot, representants del moviment ‘Nosaltres no callem’ han fet pinya contra “les contínues retallades de les dretes” i contra la llei ARSAL que preveu el govern espanyol. L’acte ha estat, en definitiva, una trobada de germanor del PSC del Baix Llobregat encapçalat pel primer secretari de la federació comarcal, Antoni Poveda, o la secretària de Polítiques Socials, Sonia Guerra, en el qual s’ha presentat un manifest conjunt amb motiu del Dia Mundial del Treball Social.

“Els ajuntaments donarem la batalla i els i les socialistes estarem al capdavant [...] Han estat els ajuntaments i les entitats i associacions del tercer sector els que han pal•liat aquesta situació”, ha explicat Antoni Poveda, primer secretari del PSC del Baix Llobregat i alcalde de Sant Joan Despí. I és que l’acte es va convertir en un clam pel municipalisme davant la incertesa que genera l’aprovació, per part del govern del Partit Popular a l’Estat espanyol, de la Llei ARSAL (Llei de Racionalització i sostenibilitat de les administracions locals), que limita la despesa dels consistoris en serveis socials. “Els i les socialistes del Baix Llobregat denunciem aquesta llei, doncs és imprescindible que no es condemni a les administracions locals a no tenir despesa social per a garantir la dignitat de les persones”, exclamava Poveda.

Per la seva part, la secretari de Polítiques Socials del PSC del Baix Llobregat, Sonia Guerra, va posar l’èmfasi en les retallades en matèries com les beques menjador, renda mínima d’inserció o la llei de promoció i autonomia personal: “El 24’3% de la població catalana es troba en risc de pobresa degut a les retallades dels governs de dretes en aquestes matèries”. Unes dades que s’agreugen encara més amb les xifres d’atur, a Catalunya del 19’9%, el doble que la mitjana europea.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios