www.elllobregat.com
El Suprem sentencia que l'ATLL està inhabilitada per gestionar l'aigua del Ter-Llobregat que ja gestiona la Societat mixta Metropolitana
Ampliar

El Suprem sentencia que l'ATLL està inhabilitada per gestionar l'aigua del Ter-Llobregat que ja gestiona la Societat mixta Metropolitana

Por CatalunyaPress

viernes 27 de marzo de 2015, 17:07h
El Tribunal Suprem ha donat una nova ensopegada a l'ATLL en decidir que aquest organisme no està habilitat per gestionar el servei que ja presta la societat mixta metropolitana de la qual forma part Agbar.
El Tribunal Suprem ha dictat una sentència en data 12 de març del 2015 a la qual declara que "Aigües Ter-Llobregat (ATLL) està inhabilitada per gestionar el servei d'abastament en alta" del Sistema Ter-Llobregat.

El Tribunal Suprem recorda que l'adjudicació del contracte de gestió d'aquest servei públic a favor d'Acciona Aigua, SA i BTG Pactual va ser anul·lada per l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya, i que el Tribunal Superior de Justícia i el Tribunal Suprem han desestimat les mesures cautelars de suspensió sol·licitades per la Generalitat de Catalunya, ATLL, Acciona i BTG Pactual.

Aquesta recent sentència del Tribunal Suprem s'han dictat en el marc dels recursos contenciosos administratius interposats per ATLL contra els acords de l'Àrea Metropolitana de Barcelona de constituir una societat d'economia mixta, amb Societat General d'Aigües de Barcelona, per a la gestió integrada dels serveis de proveïment d'aigua, sanejament en alta, depuració i regeneració d'aigües residuals.

El Tribunal Suprem ha admès els recursos d'ATLL per no tenir legitimació per impugnar les decisions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en no poder deduir cap benefici per a ella dels procediments interposats.

D'aquesta manera, el Tribunal Suprem evidència, un cop més, que la Generalitat de Catalunya està incomplint persistentment la seva obligació de retirar de la gestió de l'esmentat servei públic a una empresa (ATLL) que està "inhabilitada" per prestar-lo.

El contracte de creació de la societat mixta estableix que Agbar gestiona des del subministrament domèstic (el que suposa uns tres milions de persones en l'AMB) a la col·lecció d'aigües residuals, depuració i la regeneració per a usos no potables.

La Generalitat va recórrer perquè considerava, entre altres motius, que la nova societat envaïa les seves competències, ja que l'Àrea Metropolitana solament gestiona l'aigua 'en baixa', és a dir, la distribució que es fa dins dels municipis, mentre que la Generalitat és la responsable del servei des del lloc en el qual es capta el recurs fins als dipòsits de capçalera de les poblacions, la denominada aigua 'en alta'. El nou "pal" del Suprem al govern Mas li deixa, una vegada mes, en evidència i pressuposa que l'actuació del Conseller Mas-Colell i el seu subaltern el Conseller Vila ha resultat desastrosa per als interessos de Catalunya.

Aquesta societat suposa un ingrés per l'AMB de 20 milions d'euros anuals, encara que el primer any (2013) va ser inferior perquè la societat no va funcionar encara tot l'exercici -va començar a l'agost, encara que es va acordar crear-la a la fi de 2012, perquè la seva constitució es va ajornar pels recursos judicials-.

La seva creació es va aprovar el mateix dia en què el Govern va aprovar l'adjudicació de la gestió de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL)durant 50 anys al consorci d'empreses encapçalat per Acciona, una concessió a la qual també optava Agbar, que va recórrer i a la qual ha donat raó el Suprem una altra sentència que obliga a la Generalitat a complir la sentència.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios