www.elllobregat.com
L’Aigua, dret fonamental: vuit forces polítiques signen el Pacte Social de l’Agua
Ampliar

L’Aigua, dret fonamental: vuit forces polítiques signen el Pacte Social de l’Agua

miércoles 01 de abril de 2015, 19:00h
El compromís defensa una gestió pública, sostenible, transparent i participativa front una gestió privada que arriba, a Catalunya, al 83% de la població
A les portes de les eleccions municipals de maig de 2015, vuit forces polítiques han fet pinya en defensa de l’accés a l’aigua com a dret fonamental. El missatge és clar: guanyi qui guanyi als pròxims comicis no hi ha d’haver debat al voltant d’aquest tema. Per aquest motiu, la Plataforma Aigua és Vida ha presentat el Pacte Social de l’Aigua, un document que aposta pel reconeixement de l’aigua com un dret humà i que posa els pilars per a la seva gestió: pública, participativa, transparent i sota criteris de sostenibilitat i justícia social.

El compromís ha estat signat per nombroses organitzacions socials, a més, dels vuit partits polítics: ERC, ICV, EUiA, Barcelona en Comú, CUP, Movimiento RED, Podem i Procés Constituent. Destaquen les absències de CiU, PSC, Ciutadans i PP. “El Pacte recull les reivindicacions del moviment de l’aigua, havent-se també presentat a altres parts de l’Estat amb el suport de totes les forces polítiques a excepció de Ciutadans i PP”, ha matisat Moisès Subirana, en representació de la Plataforma Aigua és Vida.

En termes generals, el Pacte és un reclam en defensa per la remunicipalització de l’aigua en un territori, Catalunya, on el 83% de la gestió privada és de titularitat privada. Amb aquest objectiu principal, Aigua és Vida s’ha compromès a fer un seguiment dels compromisos adquirits per les diferents forces polítiques firmants del Pacte i, així, assegurar que s’implementa el contingut.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios