www.elllobregat.com
Del 23 al 26 d’abril, L’Hospitalet esclata en festes
Ampliar

Del 23 al 26 d’abril, L’Hospitalet esclata en festes

jueves 09 de abril de 2015, 18:44h
El cantautor hospitalenc Antonio Orozco serà l’encarregat de fer-ne el pregó
Les Festes de Primavera ja són molt a prop. Del 23 al 26 d’abril la ciutat gaudirà d’unes festes pensades perquè tothom pugui gaudir d’un programa per a tots els públics. Per primera vegada, la rambla de Just Oliveras estarà ocupada en tota la seva extensió per les fires de Sant Jordi, d’artesania i de cervesa, per l’espai de seguretat i civisme de la Guàrdia Urbana i les activitats esportives, i es converteix així en l’eix central de les activitats a l’aire lliure. La Farga, el parc de la Remunta i els jardins de Can Sumarro seran els escenaris de la música.

El pregó del cantant hospitalenc Antonio Orozco, des del balcó de l’Ajuntament, donarà el tret de sortida a les Festes, a les 20 hores. La Banda Provençana, formada per músics amateurs de diferents entitats musicals i culturals, alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, interpretarà el Ball de la balsa i donarà pas a l’exhibició de les colles de diables, grallers i capgrossos.

La música de les festes
La música de les Festes de Primavera es concentra en tres espais: el centre d’activitats La Farga, amb els concerts de pagament; el parc de la Remunta, amb els concerts gratuïts de música festiva, i els jardins de Can Sumarro, amb concerts també gratuïts de la Primavera in black on el jazz i el blues són els protagonistes. A La Farga se celebraran els concerts de Rosario Flores (24 d’abril, a les 21.30 hores), Siniestro Total i MClan (25 d’abril, a les 21.30 hores) i Gemeliers (26 d’abril, a les 19 hores).

El 24 d’abril, a partir de les 21 hores, el parc de la Remunta acollirà les actuacions de La Maravillosa Cabeza Parlante, El Niño de la Hipoteca i Los Toreros Muertos. A la mateixa hora, el dissabte 25, actuaran els hospitalencs Rumba sin Rumbo i Fills de la Flama, seguits de La Sra. Tomasa i Oques Grasses.

Els jardins de Can Sumarro s’ompliran amb el jazz i el blues de la Primavera in black els dies 24 i 25, a partir de les 20 hores, amb les actuacions de New Gospel, Marcus Lovdal i Big Mama Blues Band, Big Dani Pérez Orgànic Trio, Rob Stone i SBB Boogiers, Gang Wolf i Victor Barceló and Friends. L’últim dia de festa es farà un pícnic blues, a les 12 hores, amb les actuacions dels combos de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts i una jam session de la Societat de Blues de Barcelona.

Festival de L’Humor i càpsules de teatre
El Festival de L’Humor ja s’ha convertit en un clàssic de les Festes de Primavera. El Viejo Piano i Depósito Legal se sumen als espais tradicionals del Teatre Joventut, l’Auditori Barradas i L’Oncle Jack. Es faran les actuacions dels hospitalencs Los Martínez, Carlos del Pozo, David Barragán, Álvaro Carmona i l’obra de teatre La extraña pareja, protagonitzada per Joan Pera i Antonio Dechén, entre altres propostes.

Enguany, a la plaça de Lluís Companys se celebrarà, el dia 24, la Primavera d’arts de carrer, activitats de circ i humor adreçades al públic familiar, amb taller de circ, dansa contemporània i clown. Les càpsules de teatre tornen per oferir petites peces artístiques a llocs on mai s’aniria com a espectador. Seran quatre propostes escèniques, quatre peces de 15 minuts, en indrets insòlits, els dies 24 i 25 a les 19.30 hores. El lloc de trobada i de venda d’entrades se situarà a la plaça del Repartidor.

Lletres i llibres
Les Festes de Primavera comencen el dia de Sant Jordi. Els més petits ho celebraran amb la VI Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses, a partir de les 18 hores, als jardins de la Biblioteca Can Sumarro. A més, a la Rambla s’hi instal·laran les paradetes amb llibres i roses, i els autors locals signaran els seus llibres a l’estand de Biblioteques L’Hospitalet. El dia 25, a les 12 hores, se celebrarà a la Biblioteca Central Tecla Sala la Trobada d’autors i autores de L’Hospitalet, on es presentarà la publicació Ciutat plural, llibres singulars i es commemorarà el centenari de la creació del Servei de Biblioteques.

La tradició i les Festes
El parc de Bellvitge acull un any més El Parc de les Meravelles, amb una selecció d’activitats festives, tot un matí dedicat als més petits. No faltaran a la cita anual amb L’Hospitalet el Fabulari —que estrena gegants—, les sardanes, els castells, la Trobada de gegants o el Correfoc.

D’altra banda, el 18 d’abril, a les 21 hores, tindrà lloc la Cursa Nocturna, amb dues proves, de 10 i 5 quilòmetres, per un circuit urbà accessible per a tothom. El 19 d’abril, a les 10 hores, la plaça d’Europa serà l’escenari de l’Enroda’t, la passejada amb bicicleta, patins i cadires de rodes. A més, durant les Festes, els poliesportius de la ciutat faran jornades de portes obertes.

El cartell de les Festes
El reclam de les Festes de Primavera el posa el cartell de Marc Fernández, alumne de l’Escola d’Art Superior de Disseny Serra i Abella. El cartell representa una serpentina de color vermell sobre un fons blanc que forma una rosa que neix d’un drac, que simbolitza la llegenda de Sant Jordi. Aquesta ha estat la quarta edició de les Festes de Primavera amb un cartell dissenyat per un alumne de l’Escola Serra i Abella i és la primera vegada que el guanyador és un alumne de la ciutat.

Les Festes de Primavera a les xarxes
La informació de les Festes de Primavera estarà disponible en els telèfons mòbils i tauletes, en l’aplicació agenda cultural, i al web municipal. També es podran viure les Festes a través de les xarxes socials i el hashtag #primaveralh. Als comptes de Facebook i Twitter enguany se suma el perfil CulturaLH a Instagram, on es podran penjar les fotos que els usuaris facin de tot allò que passa a la ciutat durant les Festes de Primavera.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios