www.elllobregat.com
Catalunya registra una millora en la qualitat de l’aire
Ampliar

Catalunya registra una millora en la qualitat de l’aire

martes 14 de abril de 2015, 12:40h

Territori i Sostenibilitat augmentarà la inversió en el control i prevenció de la qualitat de l’aire en els pròxims anys.

La Direcció General de Qualitat Ambiental ha qualificat com a molt bo l’any 2014, en referència a les dades relacionades amb la qualitat de l’aire a Catalunya. Els nivells d’òxids de nitrogen (NOX) i partícules (PM10) s’han estabilitzat a l’àrea metropolitana de Barcelona, on normalment es superen els límits establerts per la Unió Europea.

El 2014 s’ha tancat amb una xifra rècord en els últims vint anys, es considera que ha estat l’any amb menys superacions del llindar d’informació a la població de l’ozó troposfèric (O3). Aquesta millora s’atribueix a la inestabilitat meteorològica que es va patir durant els mesos de primavera i estiu, que van esser subjectes a precipitacions, temperatures més aviat moderades i molta nuvolositat.

En aquest context, Territori i Sostenibilitat ha decidit duplicar la inversió per a la vigilància i la prevenció de la qualitat de l’aire, en què es prioritzarà l’àrea metropolitana de Barcelona i al Camp de Tarragona. Es preveu que aquesta xifra pugui seguir en augment gràcies als fons dels nous impostos ambientals sobre les emissions contaminants de les indústries, la generació d’energia i de l’aviació.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios