www.elllobregat.com
Viladecans premia l’estalvi energètic

Viladecans premia l’estalvi energètic

martes 21 de abril de 2015, 12:15h
Si la bona voluntat i la responsabilitat ciutadana com a principi no és suficiente, sempre es pot premiar els compartaments sostenibles
Certament, la conscienciació social ha millorat als darrers anys enfront la sostenibilitat, la cura del medi ambient o altres aspectes més concrets, també relacionats, com el reciclatge o l’estalvi energètic. En canvi, encara hi ha molta gent que no perd un segon en separar les deixalles per contenidors o que tenen tots les llums enceses tot i el consum. En aquest sentit, l’Ajuntament de Viladecans i la multinacional Unilever, amb seu corporativa al municipi, han premiat a diferents comunitats de veïns per aplicar mesures senzilles d’estalvi energètic. A través del concurs ‘El Gran Estalvi’ que durant quatre mesos s’ha organitzat, fins a 65 famílies han participat amb la voluntat de reduir les factures mensuals i, per tant, reduir l’emissió de diòxid de carboni. En alguns casos, s’han estalviat fins a 200 euros. D’aquests, les cinc comunitats de veïns premiades rebran una quantia econòmica exclusivament per invertir en millorar, encara més, l’eficiència energètica dels habitatges que acull.

Fet el còmput total, s’ha aconseguit reduir un 13% l’energia elèctrica consumida, el que suposa un estalvi de 6.176,56 kWh; és a dir, 121,11 kWh per habitatge concursant de mitja. Algunes de les mesures que els participants han aplicat han estat ajustar correctament els termòstats de calefacció i aire condicionat, instal•lar bombetes de baix consum, recollir l'aigua de la dutxa o obrir les persianes per deixar entrar la calor; mesures que, òbviament, es recomanen i que permeten reduir la factura en 20 o 30 euros al mes.

Aquesta primera edició de ‘El Gran Estalvi’ no neix amb la voluntat ‘curt-terminista’ d’un concurs, sinó que vol generar consciencia ciutadana. De fet, ‘El Gran Estalvi’ ha de derivar a llarg termini en una gran comunitat digital en la qual es pugui compartir experiències de consum i altres consells per millorar l’eficiència energètica. D’altra banda, aquesta estrena de la iniciativa ha permès a l’ens local tenir un anàlisis previ i un major coneixement del consum i els usos energètics dels habitatges i les comunitats de Viladecans, el que permetrà portar endavant iniciatives més acurades per millorar en aquest sentit.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios