www.elllobregat.com
Els santboians Lluís Parés i Ramón Codina reconeguts al Dia de les Esquadres de Mossos

Els santboians Lluís Parés i Ramón Codina reconeguts al Dia de les Esquadres de Mossos

El representant d’Unió de Pagesos i el cap de trànsit han estat dos de les 330 felicitacions que avui la Regió Policial Metropolitana Sud ha entregat a la gran festa del cos policial
Davant l’aforament complet de la sala d’actes de l’Hotel Melià de Sitges, la Regió Policial Metropolitana Sud de Mossos d’Esquadra ha celebrat aquest mes la seva gran festa institucional que abraça a tots els cossos de seguretat i que premia la intervenció tant policial com ciutadana al llarg de l’any 2014. En un acte presidit pel comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i la comissària en cap de la Regió, Cristina Manresa, el cos català ha lliurat un total de 330 felicitacions tant a ciutadans com, sobretot, membres dels cossos policials a tots els seus rangs.

Entre aquestes mencions, cal destacar el reconeixement de dos santboians com són Lluís Parés, d’Unió de Pagesos, per la seva tasca de prevenció als camps i a les zones rurals del Parc Agrari del Baix Llobregat en coordinació amb Mossos d’Esquadra, fet que ha permès reduir els delictes a les zones rurals, així com Ramón Codina, un dels caps de torn de l’àrea de trànsit de la RPMS, per la seva tasca en una de les unitats més destacables del cos català.

En total, durant el transcurs de l’acte s’han lliurat felicitacions a deu membres del personal d’administració de la Regió Policial Metropolitana Sud i a un membre de la Guàrdia Civil de Barcelona, un membre del Cos Nacional de Policia de Cornellà de Llobregat, tres membres de la Policia Portuària i dos guàrdies urbans, un de l’Hospitalet de Llobregat i un altre de Barcelona.
També han estat distingits 17 membres de les policials locals de Martorell, Sant Just Desvern, Cervelló, Vilafranca del Penedès, Castelldefels, Santa Margarida i els Monjos, El Prat de Llobregat, Begues i Sant Pere de Ribes. A més, els quinze ciutadans que han protagonitzat actuacions meritòries amb les quals han contribuït a que els Mossos d’Esquadra hagin pogut donar un millor servei públic.

Pel que fa el parlament, la comissària en cap de la RPMS, Cristina Manresa, ha destacat la reducció en les dades de victimització que, tal i com ha explicat El Llobregat, baixen en un 4,27% a tota la Regió (incloses les comarques del Garraf i Alt Penedès), i un 4,73% si parlem del Baix Llobregat i L’Hospitalet. Unes dades que en el primer trimestre es mantenen i que afecten, positivament, a totes les comissaries. De fet, de les déu que depenen de la Regió, nou baixen les seves dades i només Esplugues de Llobregat augmenta els seus fets delictius, però, només en 22 casos, el que podem considerar un manteniment a les seves xifres.

Policia de proximitat
En aquest sentit, el comissari en cap de Mossos d’Esquadra ha valorat la tasca que especialment en aquesta Regió s’està fent per cuidar la proximitat de manera transversal. “No hem d’estar ni creure’ns el centre del món, hem d’acompanyar a la societat”, ha comentat Trapero agraint aquest esperit que porta enlloc la comissària Manresa. En aquest sentit, segons les darreres dades, s’han dedicat més de 300 mil hores als Programes Operatius Específics de prevenció que s’ofereixen a entitats i institucions del teixit associatiu de les tres comarques de la Regió i la ciutat de L’Hospitalet, fet objectiu que demostra la voluntat i l’estratègia policial en aquesta zona. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios