www.elllobregat.com

Reconeguda l’aposta de Gavà per la transparència municipal

jueves 23 de abril de 2015, 13:18h

El portal de dades ‘Gavà Obert’ queda finalista dels premis del V Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat (CNIS) a la categoria de ‘transparència i dades obertes’

Se’n parla molt de transparència a les administracions, a tots els seus nivells, però les concrecions encara estan per veure. La ciutadania ha posat el debat a l’agenda política i, evidentment, per sort, no hi ha marxa enrere. Ara és torn de les administracions oferir una resposta com la que l’Ajuntament de Gavà ha engegat al llarg d’aquesta darrera legislatura. Es tracta del portal de dades ‘Gavà Obert’, el qual ha estat reconegut al V Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat (CNIS). La iniciativa municipal ha quedat finalista a la categoria ‘transparència i dades obertes’ al certamen celebrat aquesta setmana a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre; i que ha donat el premi a l’Ajuntament d’Arganda pel projecte ‘Archivo en Abierto’.

És de reconèixer, doncs, la tasca feta per l’Ajuntament de Gavà en un congrés que no és menor, ni molt menys, ja que es considera de referència a nivell estatal per a la innovació i la modernització de les administracions públiques. De fet, es van presentar 68 candidatures de 44 administracions tant del Govern central, com d’altres ens inferiors; i va acollir prop de 700 assistents.

Són les proves de la voluntat ciutadana de conèixer el que es cou dins les portes de l’administració, òbviament, també la local on, a més, acostuma a donar-se períodes llargs de governança del mateix partit i, en molts casos, del mateix alcalde. Obrir, doncs, les finestres dels consistoris per oferir els seus comptes, però també la seva activitat més quotidiana serà sempre una bona iniciativa, més enllà d’omplir els discursos amb la paraula transparència.

Al municipi del Baix, ‘Gavà Obert’ –que ja va ser reconegut com el primer portal municipal ‘5 estrelles’ de l’Estat espanyol segons la classificació creada per Tim Berners-Le- permet que la ciutadania tingui accés a la mateixa informació que disposa qualsevol dels regidors del consistori com estadístiques o la comptabilitat concretíssima de l’Ajuntament. Això no només permet conèixer tota l’activitat municipal, sinó que és un mirall perfecte de la realitat de Gavà, una avantatge a tenir en compte pel que fa altres serveis o qüestions com, per exemple, crear una nova empresa o obrir un negoci.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios