www.elllobregat.com
El pont de Cornellà de la C-245 disposarà d’un carril per a vianants i ciclistes
Ampliar

El pont de Cornellà de la C-245 disposarà d’un carril per a vianants i ciclistes

viernes 24 de abril de 2015, 09:14h

La nova via es presenta com a mesura provisional davant el projecte BusBaix

Cornellà i Sant Boi treballen en l’habilitació d’un carril protegit, de 1.65 metres d'amplada, a les obres de la variant de la C-245, per a vianants i ciclistes, que uneixi totes dues ciutats. L'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han col·laborat per poder garantir aquesta nova mesura.

L'Ajuntament de Sant Boi ja gaudeix de mesures per millorar la mobilitat amb bicicleta. De fet, l'eix constituït per la carretera C-245 incorpora actualment un dels carrils per a bicicletes del municipi, que té un recorregut que va de Casablanca fins a l'institut Ítaca. En aquest sentit, l’objectiu, per part de Cornellà, és donar continuïtat a aquest recorregut per estendre'l fins a Cornellà i el riu.

La iniciativa del carril bici sorgeix com a solució provisional per atendre les peticions de la ciutadania, a l'espera de la concreció futura del projecte ‘Bus Baix’. De moment, la Generalitat ha aturat el tema del Bus Baix que proposava un itinerari de continuïtat entre Castelldefels i Cornellà, on tindrien cabuda autobús, ciclistes i vianants.

Fòrum Comarcal de la Mobilitat

El Consell Comarcal del Baix Llobregat va acollir, el passat 15 d’abril, una nova edició del Fòrum Comarcal de la Mobilitat, on van participar 17 ponents agrupats en cinc grups que van abordar diferents àmbits en relació a l’ús de la bicicleta. Alguns dels temes a tractar van ser: les xarxes ciclables dins dels plans de mobilitat, l’impacte econòmic de la bicicleta, els projectes singulars de connectivitat intercomarcal i les experiències i propostes en l’àmbit local.

Aquest fòrum està inclòs dins d’un conjunt de jornades impulsades pel Fòrum Comarcal de Mobilitat del Baix Llobregat, que tenen com a objectiu tractar la problemàtica de la mobilitat a la comarca en les seves múltiples vessants. En les passades edicions es van abordar temes diversos com els dèficits d’inversió en infraestructures o les millores en els serveis de transport públic.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios