www.elllobregat.com
viernes 24 de abril de 2015, 18:40h
L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella inauguraren aquest dissabte la 62 edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà que se celebrarà entre el 24 i el 26 de maig. En el marc de la Fira, tindrà lloc la segona edició de GastroGavà.

La mostra gastronòmica, organitzada per l’Ajuntament, l’Agrupació de Restauradors de Gavà i l’Associació de Gastronomia i Turisme –ATG, amplia el seu horari i diumenge a la tarda es podrà gaudir de degustacions de còctels i pastissos de 16.30 a 20.30 hores. A més, amplia la seva oferta, ja que a més de la seva tapa amb espàrrecs, els restauradors locals oferiran tapes que són especialitats del seu negoci. Un total de 13 restaurants se situaran a la plaça Jaume Balmes i oferiran petites degustacions exclusives amb dues opcions de tiquet: una de quatre tapes i dues cerveses a un preu de 10 euros, i una segona d’una tapa i una cervesa que costarà 3 euros.

El recinte firal manté el carrer Sant Pere com el nexe d’unió entre els dos principals espais: la plaça de Jaume Balmes i el pavelló Jacme March, que acollirà la Mostra Agrícola.

En total hi ha quatre zones. La plaça de Jaume Balmes acollirà la Mostra Comercial i Artesanal, GastroGavà, i part de la Mostra d’Automoció que també se situarà a una segona àrea al carrer de Martí l’Humà. També s’hi ubicarà l’escenari on se succeiran les exhibicions i actuacions, i un espai de jocs infantils.

La tercera zona se situa al carrer de Sant Pere on s’instal.larà la Mostra Comercial i Artesanal. Finalment, la quarta zona és la situada al voltant de l’escola i del pavelló Jacme March. Allà hi haurà la Mostra Agrícola, el Petit Mercat de Pagès, l’exposició fotogràfica del Concurs Nacional de Fotografia, i l’espai “Els Petits Pagesos”.

La pagesia gavanenca, representada per la Cooperativa Agropecuària del Baix Llobregat, elabora les tradicionals paneres agrícoles. Aquest col.lectiu mostra la seva il.lusió perquè la Fira d’Espàrrecs es mantingui fidel als seus orígens. Al pavelló Jacme March exposaran els lots d’espàrrecs, les paneres de verdures o productes del camp i les paneres artístiques de llavors i les el.laborades amb tot tipus de productes del camp. Aquestes composicions agrícoles són un reflex de la capacitat creativa de la pagesia gavanenca en què l’espàrrec n’és el principal protagonista.

Al voltant de la Fira s’organitzen un bon grapat d’activitats per a petits i grans. Les entitats culturals, esportives i educatives de Gavà aboquen esforços i hi participen de manera molt activa ja sigui amb actuacions a l’escenari, exhibicions i organitzant tot tipus de propostes. Gegants i castellers també se sumaran a la interessant oferta de tallers i jocs destinats als més menuts per gaudir d’una jornada familiar a la Fira. A més, es podrà conèixer quelcom més del certamen, fent un repàs a la seva història a través dels seus cartells. Una exposició que es podrà visitar al Centre d’Història de la Ciutat, de 10 a 14 i de 17 a 20.30 hores. També hi haurà jornades de portes obertes al Parc Arqueològic i al Refugi Antiaeri de la Rambla i la mostra de paneres de llavors als mercats municipals.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios