www.elllobregat.com
L’Hospitalet celebra amb èxit la Festa de la Primavera
Ampliar

L’Hospitalet celebra amb èxit la Festa de la Primavera

martes 28 de abril de 2015, 10:26h

La Primavera de tapes acaba amb més de 40.500 tapes servides en quatre dies

Els carrers de L’Hospitalet han estat l’escenari en què s’han celebrat múltiples activitats de cultura popular i tradicional, concerts, teatre, exposicions, esports, cine i activitats infantils, que han involucrat a la ciutadania per celebrar, durant quatre dies, la Festa de la Primavera.

La música és un dels punts forts d’aquesta festivitat, La Farga, Can Sumarro i el parc de la Remunta han estat protagonistes en aquest àmbit. Els Gemeliers, a La Farga, ha estat un dels espectacles més esperats, 4.500 persones han estat durant hores fent cua per veure’n l’actuació. Can Sumarro i el parc de la Remunta han estat dos ubicacions més que han ofert música, cal destacar l’èxit dels concerts gratuïts d’aquesta última, que ha aplegat 8.000 assistents. A més, als jardins de Can Sumarro s’ha celebrat la Primavera in Black, que ha consistit en tres jornades de concerts de jazz i blues.

Altres activitats culturals han estat els tradicionals gegants i un espectacle al voltant dels déus mitològics, totes dues a la rambla de Just Oliveras que també ha acollit diverses fires al llarg dels quatre dies. L’Hospitalet ha celebrat, a més, el Parc de les Meravelles, una festa dedicada exclusivament a la canalla, que ha tingut lloc al parc de Bellvitge.

El Festival de l’Humor -que s’ha dut a terme al Teatre Joventut, l’Auditori Barradas, L’Oncle Jack, el Viejo Piano i Depósito Legal- ha aplegat a 1.839 espectadors, juntament amb els 70 que han reunit les càpsules de teatre (espectacles en petites dosis en llocs insospitats).

Una de les activitats més breus -però que més gent ha assistit, amb 6.000 persones- ha estat el pregó, que enguany ha anat de la mà del cantant Antonio Orozco.

Només la pluja ha deslluït el final de festa, que va afectar el correfoc i els focs artificials, tot i que es van poder celebrar sota la pluja.

Gastronomia i productes locals

Entre el 23 i el 26 d’abril, s’ha celebrat la ruta gastronòmica Primavera que ha tancat amb 40.500 tapes servides. Totes elles han estat elaborades pels 45 establiments de la ciutat que hi ha participat de manera exclusiva. A més, dissabte al vespre s’ha realitzat la Nit de Tapes, en què els quinze paradistes participants van servir un total de 15.000 tapes.

El beure també ha estat protagonista, la tercera edició de la fira de productors de cervesa artesana, que ha comptat amb la participació d’onze productors de cervesa i tres empreses de menjar, ha reunit a 8.000 persones. A més la festa també ha comptat amb el tradicional concurs de cocteleria per a professionals, d’on va sortir guanyador Sergio Sánchez, de l’Hotel Duquesa de Cardona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios