www.elllobregat.com
Mossos d’Esquadra detenen a dues persones per una estafa de 43.000 euros a través de la xarxa
Ampliar

Mossos d’Esquadra detenen a dues persones per una estafa de 43.000 euros a través de la xarxa

jueves 07 de mayo de 2015, 12:26h
Segons la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu, els dos detinguts havien establert una relació d’amistat amb la víctima a través d’un portal virtual
Tot i la baixada generalitzada de les xifres de victimització al Baix Llobregat i L’Hospitalet, cal posar atenció a les estafes tant pel que fa els falsos comercials que es presenten a les portes de casa nostra com a través de la xarxa. De fet, el nombre d’estafes va augmentar al territori i aquí tenim un nou exemple.

Agents de Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Sant Feliu de Llobregat han detingut a dos homes de 27 i 31 anys que presumptament haurien estafar fins a 43.000 euros a una víctima després d’establir una amistat virtual.

Els fets van tenir lloc el passat dimecres 29 d’abril quan una dona va denunciar als Mossos d’Esquadra un home al qual havia conegut prèviament a través d’una pàgina web de contactes i que li havia proposat el que ella considerava una possible estafa.

La denunciant va explicar com havia establert una amistat virtual amb un home el qual es feia passar per un empresari alemany amb un important poder adquisitiu. Poc a poc, es va anar guanyant la seva confiança fins aconseguir successives transferències bancàries, amb l’excusa de poder fer transaccions comercials, fins un total de 43.000 euros.

A més de l’estafa que suposaven les transaccions bancàries realitzades, el presumpte empresari va intentar convèncer la dona que col•laborés en un negoci que havia de ser molt rentable per a ella i que consistia en guardar-li una maleta que contenia un milió d’euros, que li lliurarien dos diplomàtics africans, fins que el moment que ell vingués a reunir-se amb ella.

L’estafador va prometre-li que del contingut de la maleta ella podria cobrar l’import total de les transaccions realitzades fins al moment més un important percentatge i, a canvi, només li demanava que lliurés en metàl•lic una quantitat final 6.000 € en efectiu a la persona que li donés la maleta, en concepte de despeses de transport.

Per tot plegat, la dona va decidir denunciar els fets als Mossos d’Esquadra. Amb la informació facilitada es va fer un dispositiu policial que va permetre detenir els dos homes quan es feien passar per diplomàtics africans i portaven la maleta amb una caixa de seguretat, a l’interior de la qual hi havia els farcells de bitllets simulats per la quantitat d’un milió d’euros en metàl•lic, juntament amb tot el pack utilitzat per a fer l’estafa coneguda com bitllets tintats.

Aquesta estafa consisteix en fer creure a la víctima que li estan donant diners autèntics camuflats en forma de paper blanc. Els estafadors es posen guants i fiquen un tros de paper blanc, de la mida d’un bitllet, en un pot amb un líquid. Després el treuen del líquid i el posen una estona embolcallat amb paper de plata perquè faci reacció. Al cap d’una estona obren el paper i mostren el bitllet autèntic a la víctima perquè comprovi l’autenticitat.

Els dos detinguts, de nacionalitat camerunesa, tenen una amplia mobilitat pel territori estatal i els consten antecedents per delictes d’estafa a Móstoles (Madrid) i Almeria.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios