www.elllobregat.com
Les iniciatives populars reforcen a Viladecans i Cornellà la gastronomia Km0 amb productes del Parc Agrari

Les iniciatives populars reforcen a Viladecans i Cornellà la gastronomia Km0 amb productes del Parc Agrari

Por Dayana García Blas
viernes 15 de mayo de 2015, 06:45h
La 5ª FiraTapa a Viladecans promou el producte de proximitat a través de la restauració i fins el 31 de maig els visitants poden gaudir de la Ruta de la Tapa. En el QuintoTapa Cornellà participan 18 restaurants i bars del municipi i es donarà un premi especial per aquells que facin fotos i les pugin al Instagram.
Més de 1.200 visitants degusten les tapes de la cinquena edició de la FiraTapa a Viladecans, una trobada gastronòmica que avala el producte km0 del Parc Agrari, així com als seus productors que donen valor als aliments, dia a dia, per oferir la màxima qualitat. El Gremi d’Hosteleria viladecanenc ha estat l’encarregat d’organitzar aquestes jornades culinàries que són de lo més apetitoses.

L’objectiu és impulsar el sector de la restauració al municipi i expandir aquest sentiment gastrònom per tota la comarca. Domingo Morillas, president del Gremi d’Hosteleria de Viladecans, destaca que “la restauració ha de fer de punta de llança del producte de proximitat”, uns aliments ben tractats i treballats perquè tenen “el valor de ser propers”.

La FiraTapa “creix”
Una gran fira de les tapes que, segons Morillas, “creix any rere any”. En aquesta ocasió, 23 establiments proposen la seva creació, una tapa pròpia que ha d’estar vinculada a l’arrel dels productes km0. Les tapes es poden adquirir amb la compra d’un tiquet que inclou: cinc plats, quatre begudes, dos postres i un cafè.

Carles Ruiz, alcalde del municipi, remarca que “en moments de dificultats, el sector de l’Hosteleria ha fet un esforç per buscar un valor afegit” convertint Viladecans en una ciutat creativa, innovadora i amb moltes possibilitats.

A més de la FiraTapa, fins el 31 de maig els visitants poden gaudir de la Ruta de la Tapa de Viladecans on es tastaran tapes fetes amb molt bon gust: mosset 4 estacions de “Les 4 estacions”; Bloody Mary del Baix de la “Abadia XCIV”; rellom al cabrales de “A la Cazuela”; caneló de porro i bacallà de “Cal Mingo”; mini botifarra d’escalivada de “Can Batllori”; mos de mar de “La cañita tapera”; hort i més del “celler d’en Remi”; pur Madagascar del “Forn de la plaça”; de la mar a l’hort de “Fri-top”; fideuà a la marinera de “Groc”; torradeta de paté de tonyina del “Hotel Ibis”, entre d’altres. Totes les tapes tenen un punt en comú, són del Baix.

QuintoTapa a Cornellà
La Associació de Gastronomia i Turisme del Baix, i el Consorci para a la Promoció i la Dinamització del Comerç a Cornellà, juntament amb l’ajuntament d’aquest municipi, impulsen la tercera edició del QuintoTapa per promoure els productes del Parc Agrari. Amb la participació de 18 restaurants i bars de la ciutat es vol fomentar la cultura del producte de proximitat, fresc i autòcton.

La tapa de km0 i la tapa especialitat de la casa es podran degustar i acompanyar amb un Quinto Moritz, que per l’estiu ja cau bé. A més, es torna a guardonar el QuintoTapa amb el Tapaporte Oro i el Tapaporte Plata, i es donarà un premi especial per aquells que facin fotos i les pugin al Instagram. També, s’obsequiarà amb un premi al millor cambrer i a la millor tapa popular. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios