www.elllobregat.com
FGC renova el funicular de Sant Joan de Montserrat

FGC renova el funicular de Sant Joan de Montserrat

viernes 15 de mayo de 2015, 06:47h
El canvi de cotxes permet millorar les condicions de confort dels clients i augmentar-ne la capacitat. Actualment més de 340.000 persones a l’any fan ús del funicular de Sant Joan
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya du a terme durant aquest mes de maig les tasques de renovació dels cotxes que donen servei al funicular de Sant Joan de Montserrat. A partir del dia 30, les noves caixes del funicular han de permetre augmentar la capacitat de transport i fer-lo més confortable per als clients.

Com és habitual en els casos de renovació del parc de material mòbil, FGC conservarà una de les caixes del funicular com a material històric i es podrà visitar al museu del cremallera a l’estació de Monistrol Vila. L’altra de les caixes ha estat venuda a través d’una subhasta realitzada a la pàgina de Ferrocarrils del portal eBay.

Destacat atractiu
El funicular de Sant Joan es va inaugurar l’any 1918 per comunicar la part exterior del monestir amb l’ermita de Sant Joan ubicada a la part alta del massís. Ràpidament el funicular es va convertir en un mitjà de transport molt popular, per això l’any 1926 es va decidir fer una primera remodelació per augmentar-ne la capacitat. L’any 1986 Ferrocarrils passa a gestionar-lo i el 1997 el funicular es va sotmetre a un ampli procés de modernització.

El funicular ofereix una impressionant vista panoràmica de la muntanya de Montserrat, des d’una alçada de 1.000 metres d’altitud sobre el nivell del mar. Des del mirador situat a l’estació superior es pot gaudir d’unes vistes incomparables del Santuari i de l’entorn natural. També s’hi pot visitar l’Aula de Natura, una exposició permanent on es pot conèixer la història de la muntanya, les seves característiques climàtiques i la seva fauna i flora.

Al cim, des del pla de les Taràntules, just davant de l’estació, hi ha l’inici de diferents excursions o passejades que es troben senyalitzades, amb diferents nivells de dificultat i de durada per adaptar-se a tots els públics. Entre les diferents excursions a realitzar destaquen els itineraris per les ermites de Montserrat. Aquests itineraris estan formats per 5 propostes de diferents nivells que permeten al visitant conèixer el passat eremític de la muntanya mentre gaudeix del Parc Natural.

El funicular de Sant Joan va transportar l’any 2014 un total de 342.000 visitants i va recórrer més de 20.000 quilòmetres. Es calcula que una quarta part de les persones que visiten Montserrat utilitzen els funiculars.

FGC apropa Montserrat
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya gestiona el cremallera i els funiculars de la Sant Cova i de Sant Joan de Montserrat. Recuperat des de l’any 2003, el cremallera de Montserrat és l’únic mitjà per accedir a Montserrat. Envoltat per la silueta de la muntanya, ofereix una visió privilegiada i espectacular de l’entorn.

El tren cremallera té uns vidres panoràmics que permeten apreciar tota la bellesa natural del paratge. Els trens estan climatitzats per garantir el màxim confort dels viatgers i totalment adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Les andanes estan al mateix nivell del terra dels trens per facilitar l’accessibilitat.

L’estació de Monistrol-Vila disposa d’un aparcament gratuït per a 1000 cotxes i 70 autocars, amb servei de restauració. Amb una freqüència de 20 minuts, en hores punta, permet donar servei a un total de 1.200 persones cada hora. Els visitants també poden gaudir de l’exposició del cremallera ubicada a l’edifici de l’antiga estació de Monistrol-Vila, rehabilitada, i conèixer la seva història a través de documents gràfics, objectes i audiovisuals.

Des del Cremallera es pot adquirir diferents paquets de productes per gaudir de la visita al complert amb bitllets combinats que a banda del cremallera inclouen diferents serveis de restauració o de visites al museu i a l’espai audiovisual, entre d’altres. Pel que fa al funicular de la Santa Cova, el tren apropa els viatgers fins al punt d’inici del camí que porta fins a l’ermita de la Santa Cova on segons la tradició va ser trobada la mare de Déu.

És un camí planer apte per a tots els públics que ofereix d’una banda unes vistes privilegiades sobre la vall del Llobregat i visitar el conjunt escultòric modernista català més important a l’aire lliure: el rosari monumental. En aquest conjunt destaquen obres de Gaudí i Llimona entre d’altres. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios