www.elllobregat.com

Nervis, cafés, apunts i il•lusió

Por Begoña González
viernes 15 de mayo de 2015, 17:34h
Juny s’acosta, i amb el caloret de Rita Barberà, els pantalons curts i els gelats, s’acosta també un dels moments més decisius i complicats pera la gran majoria dels joves del país. Sí senyors, la selectivitat o PAU, des de l’any 2011, ja és aquí, al igual que les proves d’accés a graus superiors i els exàmens finals que posen l’ai al cor de molt joves.

Nervis, cafés, apunts i il·lusió. Les proves i els exàmens són per a gran part dels joves el primer pas de la resta de la seva vida. Els exàmens són el pas decisiu que acabarà de decidir els futurs estudis de molts joves que han posat les seves esperances en un grapat de papers, i sense anar més lluny, les properes PAU tindran lloc els dies 9, 10 i 11 de juny de 2015 i del 2 al 4 de setembre la convocatòria extraordinària de setembre, decidint el futur acadèmic de milers d’estudiants de Catalunya i per analogia del Baix Llobregat i L’Hospitalet en tan sols tres dies.

Les biblioteques del Baix Llobregat i L’Hospitalet compromeses amb l’estudiant

Al llarg del mes de juny les biblioteques del Baix Llobregat i L’Hospitalet amplien horaris i habiliten sales d’estudi nocturnes per acompanyar els estudiants en els exàmens finals, selectivitat i recuperacions suplint així la falta d’espais d’estudi nocturns de les localitats.

És cert que moltes biblioteques de la comarca ja compten amb horaris amplis per tal de que els estudiants puguin trobar el seu moment d’estudi sigui quin sigui el seu horari, però durant el més de juny i part del passat mes de maig gran part de les biblioteques de la comarca que durant la resta de l’any fan un horari més reduït amplien hores i espais per a poder suplir al demanda del estudiants.

Les principals ampliacions d’horaris no les fan les biblioteques coma tal sinó les menys conegudes, però igual de valorades sales nocturnes d’estudi. Aquestes sales d’estudi són uns espais habilitats a les biblioteques en la seva majoria separades de la zona de lectura que compten amb espais amplis de taules conjuntes per a poder treballar durant l’horari normal de la biblioteca i per a poder estudiar en el més sepulcral silenci en horari nocturn. Els horaris d’aquestes sales acostuma a ser de 20.00h/21.00h aproximadament i depenent de la biblioteca que s’hagi triat i fins la 1.00h/2.00h de la matinada en tots els casos.

És ben cert que les sales d’estudi s’articulen com un espai extraordinari per a molts alumnes amb hàbits d’estudi nocturns o bé sense altres hores lliures per a poder estudiar, i que han resultat la salvació per a gran part d’ells.

Algunes de les biblioteques que s’han sumat a aquestes alternatives són per exemple la biblioteca de Viladecans, que obrirà del 14 de maig al 21 de juny de dilluns a divendres de 20.30 a 01.00 i els dissabtes i diumenges 16 a 01.00. Altres iniciatives s’allarguen tot l’estiu per a aquells que la selectivitat la faran al setembre i així sorgeixen iniciatives com les de la biblioteca Josep Janés de l'Hospitalet de Llobregat, que del 18 de maig al 5 de juliol i del 24 d’agost al 6 de setembre obrirà ininterrompudament de dilluns a diumenge de 10 a 22 hores. Tot i això és aconsellable mirar les excepcions, ja que és possible que les biblioteques facin alguna activitat paral·lela faci servir la mateixa sala i el servei d’aula d’estudi restaria tancat durant aquelles estones. Per això cal tenir a mà la web de la Diputació de Barcelona per tal de poder fer les consultes d’horaris des de la comoditat d’internet.

Cal tenir en compte que aquests horaris d’apertura especials són tot un recurs per als estudiants de les localitats que compten amb biblioteques públiques que s’han compromès amb els estudiants, però que no hi ha millor compromís que el d’aprofitar aquestes iniciatives, respectar a la resa d’estudiants i no fer soroll.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios