www.elllobregat.com
Història i natura converteixen Montserrat en el destí ideal per la primavera i estiu
Ampliar

Història i natura converteixen Montserrat en el destí ideal per la primavera i estiu

martes 19 de mayo de 2015, 11:58h
Durant els mesos de més calor, els visitants poden fer tota mena d’activitats: des d’endinsar-se en el parc natural fins conèixer tot el patrimoni i la tradició de la muntanya més famosa de Catalunya
La oferta turística del Baix Llobregat és tan complexa com heterogènia és la nostra comarca. És urbana i a la vegada manté l’esperit rural i local promogut pel parc agrari i els seus productes de proximitat; té, doncs, gastronomia i rutes vinícoles (sis municipis del nord pertanyen a la denominació d’origen del Penedès); té arquitectura modernista, fins i tot gaudiniana, història i restes arqueològiques; és destí de referència per a la pràctica poliesportiva; i, entre d’altres contraposicions, té mar i muntanya, amb unes platges de bandera i una joia natural com és Montserrat.

La muntanya més famosa de Catalunya obre, amb el bon temps, la seva temporada de primavera i estiu amb tot un ventall d’activitats que abracen la tradició, la història amb la natura que evidentment la defineix. Entre les diverses opcions que s’hi poden dur a terme, destaca, per una banda, l’exposició del cremallera, ubicada a l’edifici de l’antiga estació de Monistrol-Vila, que permet descobrir la seva història a través de documents gràfics, objectes i audiovisuals. Per una altra banda, el Monestir de Montserrat com a centre de pelegrinatge, amb l’espiritualitat del Santuari i l’art del Museu. Un centre amb sis col.leccions permanents amb més de 1.300 obres i exposicions itinerants.

Els visitants, a més, poden descobrir l’entorn i els increïbles paisatges, viure la natura en primera persona, fer excursions per endinsar-se dins del Parc Natural de Montserrat i visitar el conjunt d’ermites de Sant Joan i Sant Onofre, ubicat a més de 1.000 metres d’alçada, des d’on es pot descobrir la singular orografía de la muntanya.

Per accedir a Montserrat, s’agafa el Cremallera, mitjà de transport que porta els usuaris fins al centre del recinte del Santuari, després de 15 minuts de trajecte. El seu recorregut comença a l’estació de Monistrol de Montserrat. Al llarg de tot el viatge es poden veure unes panoràmiques espectaculars de tota la vall i la muntanya. Gràcies als vidres panoràmics, els viatgers poden apreciar tota la bellesa natural del paratge. Els trens estan climatitzats per garantir el màxim confort. A més, estan totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i les andanes estan al mateix nivell del terra dels trens per facilitar l'accessibilitat.

Els usuaris, a més, poden apropar-se a l’ermita de la Santa Cova on, segons la tradició, es va trobar la mare de Déu. Per accedir-hi cal agafar el Funicular de la Santa Cova, transport que regala unes vistes privilegiades sobre la vall del Llobregat i permet visitar el conjunt escultòric modernista català més important a l’aire lliure: el rosari monumental, on destaquen obres de Gaudí i Llimona, entre d’altres.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto