www.elllobregat.com
Lluïsa Moret continuarà sent alcaldessa de Sant Boi amb el mateix número de regidors
Ampliar

Lluïsa Moret continuarà sent alcaldessa de Sant Boi amb el mateix número de regidors

domingo 24 de mayo de 2015, 23:23h
PSC podrà escollir entre tres partits per formar govern: ICV, Ciutadans o ERC
No només manté el nombre de regidors, sinó que la cap de llista del Partit Socialista de Catalunya millora el nombre de vots a Sant Boi. Lluïsa Moret continuarà sent l'alcaldessa de la ciutat després dels bons resultats obtinguts a les eleccions municipals: 10.793 vots (32,42%) que els hi deixa els 10 regidors que tenien fins ara.

Amb aquests resultats el PSC guanya clarament amb més del doble de vots que el segon partit més votat, el fins ara soci de govern, Iniciativa per Catalunya, que queda amb 4.458 vots (13,39%) i quatre regidors. Per tant, ambdós partits podrien reeditar l'aliança per formar govern. Però no és l'únic candidat. Moret podria escollir entre tres partits diferents per governar amb estabilitat els pròxims quatre anys. La nova entrada, amb força, de Ciutadans i Esquerra Republicana els permet tenir l'opció d'arribar a un pacte amb el PSC tot i que la clau la tenen els socialistes.

Ciutadans, amb Olga Puertas al capdavant, es converteix en tercera força política de Sant Boi a només 328 vots d'ICV. Tot i això, tindran tres regidors, igual que Esquerra que aconsegueix 3.861 vots i la mateixa representació que el fenomen taronja, en uns dels millors resultats a la zona metropolitana del partit republicà. Com a cinquena força, per la seva part, irromp la coalició d'esquerres de Gent de Sant Boi-CUP-Pa que s'emporta dos regidors. En contra, els partits que governen a Catalunya i a Espanya, CiU i PP, cauen més del que s'esperava i queden relegats a una posició testimonial amb un i dos regidors, respectivament. En aquest sentit, Plataforma per Catalunya perd la representació més important que tenia el partit al territori després de no arribar al 5% mínim.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios