www.elllobregat.com
El Prat s'estima Tejedor
Ampliar

El Prat s'estima Tejedor

lunes 25 de mayo de 2015, 00:03h
Tejedor (Iniciativa) guanya per novena vegada unes eleccions municipals i ho fa amb la solvència de mantenir els 11 regidors i augmentar el nombre de vots
El lema d'Iniciativa Catalunya-Verds i Esquerra Unida i Alternativa era aquesta pregunta: T'agrada El Prat? Doncs sí, segons els resultats d'aquestes eleccions municipals, sí. L'ecosocialista Lluís Tejedor, alcalde des de 1982, ha tornat a guanyar les eleccions municipals, per novena vegada consecutiva, i ho ha fet amb la solvència de mantenir els 11 regidors que disposen des de l'any 2007 i amb més vots que l'any 2011. Així amb 9.379 vots (35,59%) Tejedor renova la confiança de la ciutadania en el projecte d'ICV en la que serà, ja ho ha anunciat, la seva última legislatura.

No podrà governar sol, com ja ha estat habitual als darrers anys, i cladrà parlar, doncs, de pactes, un pacte que segurament arribarà de la mà del PSC, partit amb el que ha compartit ja tres legislatures. En aquest sentit, el PSC de Juan Pedro Pérez torna a recuperar la condició de segona força pratenca tot i que perd novament quota de vots i un regidor més: 3.848 vots (14,60%), quatre regidors.

Però la sorpresa d'aquestes eleccions municipals ha estat la desbancada del Partit Popular, liderat pel sempre victoriós Antonio Gallego, portaveu adjunt del PP al Congrès. Després dels millors resultats obtinguts a la seva història, a l'any 2011, quan van arribar a ser segona força amb sis regidors, Gallego coneix per primera vegada la derrota al deixar-se pel camí la meitat dels vots i quatre regidors.

Conegut el pódium, cal ressaltar el pluralisme històric que es donarà aquesta legislatura al Ple municipal de El Prat. De fet, es doble el nombre de grups municipals que passa de quatre a vuit. Entren ERC, Ciutadans i Se Puede El Prat amb dos regidors, i la candidatura de Guanyem amb un representant, la seva cap de llista Cristina Simón.

Per la seva part, Convergència i Unió cau a la darrera posició de la llista de partits amb representació amb només la presència d'Imma Llopis.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios