www.elllobregat.com
Núria Marín renova la confiança socialista a la segona ciutat més important de Catalunya
Ampliar

Núria Marín renova la confiança socialista a la segona ciutat més important de Catalunya

lunes 25 de mayo de 2015, 08:37h
L’Hospitalet vota continuïtat i, per tant, Marín serà la pròxima alcaldessa tot i no gaudir de majoria absoluta
Tot i que a Catalunya el Partit Socialista ha tornat a experimentar una davallada important, el partit hegemònic per antonomàsia al Baix Llobregat i a la zona metropolitana de Barcelona ha mantingut el tipus als seus enclaus més importants. Un d’aquests és L’Hospitalet on Núria Marín renovarà com a alcaldessa de la segona ciutat més important de Catalunya, això sí, sense majoria absoluta.

El PSC s’ha proclamat, a L’Hospitalet, clar vencedor dels comissis tot i perdre al voltant de dos mil vots i dos regidors respecte l’any 2011. Tot i això, amplia la diferència amb l’oposició que queda més fragmentada i diversificada. De fet, hi haurà vuit grups municipals, tres més que a la darrera legislatura. Entre aquests, destaca la caiguda –generalitzada a tots els municipis catalans- del Partit Popular, que passa de 6 a 3 regidors i de segona força a quarta. Paper residual, doncs, el dels conservadors que, com és el cas de CiU (5.579 vots, 5,99%, un regidor), són els grans derrotats al Baix Llobregat i L’Hospitalet.

La condició de segona força cau, doncs, per la sorpresa de la jornada: Ciutadans, amb un ben conegut de la política local com Miguel Ángel García. El partit fundat per Albert Rivera aconsegueix quatre regidors després d’obtenir 12.343 vots (13,24%), el que els permet entrar amb un bon salt a la política municipal. Tot i així, Ciutadans no serà clau de govern ja que el PSC podria formar coalició, novament, amb ICV (9.524 vots, 10,22%, tres regidors) i, per tant, la decisió serà de Marín en tot moment.

D’altra banda, si alguns vaticinaven que aquestes eleccions serien un primer aperitiu en clau sobiranista, cal destacar els resultats tant d’ERC com de les CUP, que aconsegueixen dos i un regidor, respectivament, el que introdueix –per l’esquerra- l’independentisme a nivell municipal a la zona metropolitana de Barcelona.

Per la seva part, Plataforma x Catalunya perd la representació que tenia a la gran ciutat de L’Hospitalet, igual que a Sant Boi i Cornellà. De fet, no tindrà cap representant a tota la comarca.




¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios