www.elllobregat.com
El PSC perd a Cornellà la majoria absoluta
Ampliar

El PSC perd a Cornellà la majoria absoluta

lunes 25 de mayo de 2015, 11:05h
Balmón guanya els comicis amb claredat però haurà d’escollir soci de govern
La ciutat més gran en població del Baix Llobregat, Cornellà, tornarà a tenir a Antoni Balmón d’alcalde després dels resultats obtinguts ahir al vespre a la que serà la seva quarta legislatura. Tot i guanyar en número de vots (13.416 vots), l’augment de la participació ha fet disminuir la seva quota percentual fins al 38,56% el que els dóna 11 regidors, a dos de la majoria. Així, per primera vegada a la història des que els socialistes governen a la ciutat (el PSUC ho va fer fins l'any 1985), el PSC haurà de pactar amb algun soci de govern si vol oferir estabilitat al consistori. I podria ser qualsevol dels que tenen representativitat, que són sis en total.

Entre ells, la sorpresa de la nit: Cornellà en Comú que aconsegueixen 6.061 vots i una quota de vot de 17,42% el que els dóna 5 regidors. De fet, apunten a ser el principal partit de l’oposició. Darrera, l’altre novetat consistorial: Ciutadans s’emporta tres regidors després d’obtenir 3.926 vots (11,28%) que, tot i ser uns molt bons resultats, potser sap a poc després de les fortes expectatives que s’havien creat.

Aquest és el pòdium de Cornellà que completa la llista amb ICV, ERC i PP, tots tres amb dos regidors. Això vol dir que, al igual que a Viladecans, per exemple, CiU perd tots els regidors que tenia (2) i es queda fora del Ple municipal, sense representació. Tampoc suma, ni molt menys, Plataforma x Catalunya que perd més de la meitat dels vots que va aconseguir a l’any 2011, quan es va quedar a les portes de tenir regidors.

Sense majoria absoluta, doncs, el PSC haurà de decidir previsiblement per alguns d’aquests partits. A priori es descarta PP i ERC (Balmón s’ha mostrat molt crític front el procés sobiranista) i caldrà veure si prefereix la novetat de Cornellà en Comú o Ciutadans o el conegut Arnau Funes d’Iniciativa, també coordinador comarcal del partit, que ara mateix seria l’opció més viable. L’altre opció seria escollir el camí del mig i governar en minoria, amb llista única i arriba a pactes puntuals al llarg de la legislatura.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios