www.elllobregat.com
Cornellà corre per la pobresa energètica

Cornellà corre per la pobresa energètica

miércoles 27 de mayo de 2015, 18:31h
La ciutat organitza la cinquena edició de la Cross Popular que enguany transformarà cada caloria cremada en kWh de consum elèctric per lluitar contra la pobresa energètica
La llera del riu Llobregat serà el 30 de maig l’espai protagonista d’una nova Cross Popular de Cornellà, enguany, a més, amb un incentiu especial. Si demà es presenta al Parlament de Catalunya la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica, Cornellà correrà dissabte set quilòmetres per la segona d’aquestes lluites, una bandera que l’Àrea Metropolitana de Barcelona ja ha agafat per intentar evitar un nou drama a milers de famílies desfavorides.

El Parc Esportiu Llobregat organitza enguany aquesta cinquena edició de la Cross Popular amb la intenció de transformar cada caloria cremada en kWh de consum elèctric i de gas per evitar, com dèiem, situacions límit. La cita esportiva, oberta i emmarcada dins de les activitats de la Festa Major del Corpus 2015, comptarà aproximadament amb 800 persones, xifra que permetria reduir en un 20% el cost de les factures de 50 famílies del municipi. L’objectiu es sumar kWh que després l’Ajuntament de Cornellà convertirà en mesures concretes per eradicar aquesta lluita. Per aquest motiu, cada corredor contribuirà automàticament amb 100 kWh i si es fan, els set quilòmetres, caminant s’aportaran 50 kWh. Així, el més important és participar sigui com sigui tant si s’és corredor professional com públic en general.

En aquest sentit, la tecnologia també tindrà el seu paper important no sols com a fenomen viral. Amb la voluntat de sumar més kWh encara, per cada tweet o foto a l’instagram amb el hashtag #crossENERGIA s’aportaran 50 kWh; si a més es penja un consell d’estalvi energètic a la llar, es comptabilitzaran 50 kWh més. Per acabar, s’ha obert un concurs fotogràfic a instagram coincidint amb la celebració de la Cross Popular que només demana fer-se soci del perfil @parcesportiu i etiquetar les fotos com a #crossEnergia. El guanyador serà guardonat amb un paquet multiexperiències per a una o dues persones.

La iniciativa cornellanenca, nascuda a l’any 2011, serà un nou exemple de ‘Run for Charity’, fenomen que funciona per comptar amb la ciutadania, en aquest cas, sota el lema: “Corre o camina contra la pobresa energètica!”.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios