www.elllobregat.com
Cinc detinguts a L’Hospitalet per robar mitja tona de cablejat de coure de la xarxa de l’AVE
Ampliar

Cinc detinguts a L’Hospitalet per robar mitja tona de cablejat de coure de la xarxa de l’AVE

jueves 28 de mayo de 2015, 09:36h
Segons Mossos d’Esquadra, els detinguts pertanyien a un grup criminal especialitzat en aquest tipus de robatoris
La guerra contra els lladres de coure continua en uns dels robatoris més repetits al llarg d’aquests darrers anys. Pel seu fàcil accés i per la possibilitat de poder cometre el delicte a zones aïllades, tot i el perill de mort evident que comporta, la sostracció de coure continua sumant detinguts a una llarga llista. Cinc veïns de L’Hospitalet -tots homes de nacionalitat romanesa d’entre 20 i 30 anys- han estat detinguts per la Unitat d’Investigació de Mossos d’Esquadra de la ciutat metropolitana després de localitzar al mes d’abril una furgoneta amb mitja tona de coure. Fins a 500 kilograms que, segons ADIF, haurien comportat uns 20.000 euros pels danys soferts i per la reposició del coure sostre.

Després de localitzar la furgoneta a una zona aïllada de L’Hospitalet, els investigadors van esbrinar que el coure procedia d’un robatori amb força realitzat en un tram de l’AVE de la localitat de Montblanc, a la Conca de Barberà.

Un cop recuperat i retornat el coure sostret, la investigació es va centrar en descobrir els autors del robatori i esbrinar si aquests estaven relacionats amb altres fets. Els investigadors de la comissaria de l’Hospitalet van localitzar i detenir a l’Hospitalet de Llobregat els cinc presumptes autors del robatori amb força comés a Montblanc. A més, els agents van poder demostrar que els autors formaven part d’un grup criminal especialitzat en aquest tipus de robatoris. Aquest grup utilitzava diversos vehicles per cometre els delictes, fet que els permetia tenir una gran mobilitat. A més de poder cometre robatoris per tot el territori, aquesta mobilitat dificultava la seva identificació per part dels investigadors.

Els detinguts, que en total tenen 20 antecedents, van passar el dia 21 de maig a disposició judicial del Jutjat en funcions de Guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios